Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestö: Kymmeniä kuollut ilmaiskuissa pakolaisleiriin Syyriassa

Yöllä voimaan astunut uusi tulitauko ei näytä estävän väkivaltaisuuksia.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters

Ainakin 28 ihmistä on kuollut ilmaiskussa pakolaisleiriin Syyriassa torstaina, raportoi Syyrian sotaa tarkakileva The Syrian Observatory for Human Rights -ryhmä.

Pakolaisleiri sijaitsee Sarmadan kaupungin liepeillä lähellä Turkin rajaa. Tiedot uhrien määrästä tai iskun tekijöistä ovat vielä erittäin epävarmoja.

Ryhmä arvioi, että kuolleiden määrä vielä kasvaa, koska iskussa loukkaantuneita on kymmeniä. Uhrien joukossa oli myös lapsia. Leirille tehtiin ainakin kaksi iskua, jotka sytyttivät telttoja tuleen.

YK:n avustustyön päälikkö Stephen O’Brien vaati iskusta tarkkoja tutkimuksia. Hän totesi, että jos iskujen todetaan olleen tarkoituksellisia hyökkäyksiä siviilejä kohtaan, niitä voitaisiin pitää sotarikoksina.

Syyriassa on virallisesti vallinnut tulitauko maan hallituksen ja osan kapinallisryhmistä välillä helmikuusta lähtien. Väkivaltaisuuksissa on kuitenkin edelleen kuollut satoja ihmisiä pelkästään viime viikkoina. Esimerkiksi Aleppon kaupungissa on tällä viikolla isketty useisiin sairaaloihin.

Tulitauosta neuvoteltiin uudelleen tällä viikolla. Uusi tulitauko Aleppon alueella astui voimaan yöllä ja sen pitäisi kestää kaksi päivää. Kapinallisryhmien hallussa olevasta Sarmadasta Aleppoon on vain muutamia kymmeniä kilometrejä. Itse Aleppossa sen sijaan on torstaina ollut pitkästä aikaa rauhallista.

YK on varoittanut, että ellei pitävää tulitaukoa saada aikaan, tilanne Syyriassa luisuu entistä pahempaan humanitaariseen katastrofiin ja satojatuhansia pakolaisia lisää suuntaa kohti Turkin rajaa.

Syyrian viisi vuotta jatkuneessa sodassa ainakin 270 000 ihmistä on kuollut ja miljoonia joutunut lähtemään kodeistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat