Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka on Kim Jong-unin sisko, joka on nousemassa suureen rooliin Pohjois-Koreassa?

Kim Yo-jong on veljensä tavoin käynyt koulua Sveitsissä. Nykyisellään hän toimii puolueen keskuskomitean propaganda-asioiden varajohtajana.

Ulkomaat
 
DAMIR SAGOLJ / REUTERS
Pohjois-Koreaa johtavan työväenpuolueen tunnus roikkui rakennuksen seinustalla Pjongjangissa perjantaina.
Pohjois-Koreaa johtavan työväenpuolueen tunnus roikkui rakennuksen seinustalla Pjongjangissa perjantaina. Kuva: DAMIR SAGOLJ / REUTERS

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin uskotaan nimittävän pikkusiskonsa Kim Yo-jongin ministeritason virkaan perjantaina alkaneessa puoluekokouksessa, joka on maata hallitsevan Korean työväenpuolueen ensimmäinen liki 40 vuoteen.

Kim Yo-jong on hieman alle 30-vuotias. Hän on Pohjois-Korean edellisen johtajan, vuonna 2011 kuolleen Kim Jong-ilin nuorin tytär. Yo-jongilla on sama äiti kuin Jong-unilla ja toisella veljellä Jong-cholilla, kertoo tutkija Michael Maddenin ylläpitämä sivusto North Korea Leadership Watch.

Kim Yo-jongin sanotaan olevan hyvin läheinen veljensä Kim Jong-unin kanssa, ja hän on nähtävästi kakkossijalla perheen sisäisessä arvoasteikossa. Hän on tiettävästi naimisissa vaikutusvaltaisen puoluesihteerin Choe Ryong-haen pojan kanssa.

Nykyisellään Kim Yo-jong on nimellisesti puolueen keskuskomitean propaganda-asioiden varajohtaja. Hän on tiettävästi järjestellyt Kim Jong-unin esiintymisiä, ohjelmaa ja matkustusjärjestelyjä. Hän on ollut usein läsnä Kim Jong-unin julkisissa esiintymisissä.

Veljiensä tavoin Kim Yo-jong on asunut Sveitsissä, jossa hän kävi peruskoulua 1990-luvun lopussa. Sveitsiläislähteiden mukaan hän ei ollut oppituntien ulkopuolella tekemisissä muiden koululaisten kanssa vaan kaiken aikaa henkivartijoiden ja hoitajien ympäröimä.

Kim Yo-jong palasi Pohjois-Koreaan vuonna 2000. Hänen myöhemmistä opinnoistaan ei ole tietoa, mutta huhujen mukaan hän saattoi palata Eurooppaan suorittamaan yliopisto-opintoja.

Kim Yo-jong työskenteli isänsä avustajana tämän viimeisinä elinvuosina ja auttoi valmistelemaan johtajuuden siirtämistä veljelleen. Hän esiintyi ensi kertaa julkisuudessa isänsä hautajaisissa.

Kim Yo-jongin arveltiin olevan tosiasiassa Pohjois-Korean johdossa vuonna 2014, jolloin Kim Jong-un katosi pitkäksi aikaa julkisuudesta mahdollisesti sairastumisen takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat