Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viranomaiset kävelivät kansan yli: Boaty McBoatface ei kelvannut laivan nimeksi

Britannian tiedeministerin mukaan aluksen nimi on kunnianosoitus pian 90-vuotiaalle televisiolegendalle.

Ulkomaat
 
Maija Koivisto
Wikimedia Commons
Britannian kuninkaallinen tutkimusalus Ernest Shackleton otettiin käyttöön vuonna 1995. Uusi tutkimusalus muistuttaa sitä väritykseltään ja osin muodoltaankin.
Britannian kuninkaallinen tutkimusalus Ernest Shackleton otettiin käyttöön vuonna 1995. Uusi tutkimusalus muistuttaa sitä väritykseltään ja osin muodoltaankin. Kuva: Wikimedia Commons

Britanniassa pienimuotoisen kohun herättänyt kuninkaallinen tutkimusalus on nyt nimetty. Alus saa nimensä antropologi ja luontodokumentaristi sir David Attenborough’n mukaan, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Aluksen nimestä nousi kohu sen jälkeen, kun siitä järjestettiin kansalaisille avoin kilpailu. Ilmeisen huumorintajuiset britit tekivät työtä pyydettyä ja äänestivät aluksen nimeksi Boaty McBoatfacen. Sen voisi vapaasti suomentaa vaikkapa Venho Venenaamaksi.

Vakavamielisille viranomaisille nimi ei kilpailusta huolimatta kelvannut, sillä sen ei katsottu sopivan arvokkaalle alukselle. Alus on maksanut noin 253 miljoonaa euroa.

Britannian tiedeministeri Jo Johnsonin mukaan nimeämisellä kunnioitetaan nyt pian 90 vuotta täyttävän Attenborough’n perintöä brittiläiselle medialle.

Attenborough itse sanoo olevansa nimeämisestä todella otettu.

Aiemmilla kuninkaallisilla tutkimusaluksilla on perinteisiltä kuulostavia nimiä kuten James Cook ja Ernest Shackleton. Nyt niiden seuraan liittyy RSS Sir David Attenborough.

Brittilehti The Telegraph kertoo, että valtavan suosion saanut Boaty McBoatface -nimi annetaan kuitenkin tutkimusaluksen kyytiin tulevalle keltaiselle sukellusveneelle.

Boaty-sukellusvene kerää tietoa ja näytteitä arktisten alueiden syvimmistä vesistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat