Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hamas ampui tunneleita etsiviä israelilaisia, Israel vastasi ilmaiskuilla

Tiettävästi ainoa kuolonuhri on 54-vuotias palestiinalainen nainen, jonka kotiin osui panssarivaunun ammus.

Ulkomaat
 
IBRAHEEM ABU MUSTAFA / REUTERS
Sukulaiset itkivät panssarivaunun ammuksen tappaman palestiinalaisnaisen hautajaisissa Gazassa torstaina.
Sukulaiset itkivät panssarivaunun ammuksen tappaman palestiinalaisnaisen hautajaisissa Gazassa torstaina. Kuva: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / REUTERS

Israel ja Gazaa hallitseva palestiinalainen islamistijärjestö Hamas ovat hyökänneet toisiaan vastaan toistuvasti keskiviikosta lähtien. Perjantaina Israel vastasi palestiinalaisten kranaattituleen ilmavoimien tekemillä iskuilla, kertoi uutistoimisto AFP.

Gazasta on ammuttu keskiviikosta lukien ainakin kymmenen kertaa kranaattitulta rajan yli. Israel on iskenyt ilmavoimillaan neljään otteeseen ja ampunut useasti panssarivaunuillaan Gazaan. Tiettävästi ainoa kuolonuhri on ollut 54-vuotias palestiinalainen nainen, jonka kotiin osui panssarivaunun ammus.

Väkivaltaisuudet ovat pahimpia sitten kesällä 2014 käydyn, seitsemän viikkoa kestäneen sodan, jossa kuoli yli 70 israelilaista ja yli 2 200 palestiinalaista.

Palestiinalaisten kranaattitulen kohteena ovat olleet israelilaiset sotilaat, jotka ovat etsineet rajan tuntumasta Hamasin rakentamia salakuljetustunneleita.

”Emme ole julistamassa sotaa, mutta emme tule hyväksymään minkäänlaista tunkeutumista rajan yli”, Hamasin johtaja Ismail Haniyeh sanoi perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Vastarintaliike ei salli niin kutsutun puskurialueen perustamista Gazan kaistaleen rajojen sisälle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat