Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hautausmaan hoitajia syytetään syrjinnästä Teksasissa – kieltäytyivät latinalaisamerikkalaisen miehen ruumiista

Hautausmaa on toiminut vuosikymmeniä lainvastaisesti hyväksymällä haudattavaksi vain valkoihoisia, väittää kanteen nostanut järjestö.

Ulkomaat
 

Latinalaisamerikkalaista väestönosaa edustava järjestö on nostanut kanteen hautausmaan syrjivistä käytännöistä Teksasin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Järjestön mukaan Normannan kaupungissa sijaitseva hautausmaa on toiminut vuosikymmeniä lainvastaisesti hyväksymällä haudattavaksi vain valkoihoisia.

Asiasta kirjoittaa brittilehti The Guardian.

Väitetty käytäntö nousi esiin, kun leski yritti järjestää hautapaikkaa helmikuussa 70-vuotiaana kuolleelle aviomiehelleen. Lesken toiveena oli yhteinen hautapaikka, mutta hautausmaan edustaja oli vastannut, ettei miehen ruumista hyväksytä hautausmaalle. Syyksi hän esitti, että mies on ”meksikolainen”.

Myös hautausmaalla olevien hautakivien nimet viittaavat siihen, että hautausmaa olisi valikoinut lainvastaisesti sinne haudattavia ruumiita, The Guardian kirjoittaa. Alueen väestöstä puolet on latinalaisamerikkalaisia.

Mediahuomion myötä hautausmaa on kuitenkin myöntynyt tarjoamaan hautapaikkaa helmikuussa kuolleelle miehelle.

Järjestön kannetta hoitavan asianajajan mukaan hautausmaan käytännöt ovat osoitus alueella vallitsevista rodullisista jännitteistä. Teksasissa on aiemminkin käsitelty oikeudessa hautausmaiden käytäntöihin liittyviä tapauksia, sillä hautapaikkoihin ovat saattaneet vaikuttaa etniset perusteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat