Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gazasta ammuttiin taas raketteja, Israel vastasi ilmaiskuilla

Alueella on poikkeuksellisen levotonta keskiviikosta alkaen. Väkivaltaisuudet ovat pahimpia sitten kesällä 2014 käydyn sodan, jossa kuoli yli 70 israelilaista ja yli 2 200 palestiinalaista.

Ulkomaat
 
AMIR COHEN / Reuters
Israel esitteli perjantaina tunnelia, joka sen mukaan johti Gazaan.
Israel esitteli perjantaina tunnelia, joka sen mukaan johti Gazaan. Kuva: AMIR COHEN / Reuters

Israelin ilmavoimat iski aikaisin lauantaina kahteen islamistijärjestö Hamasin asemaan Gazassa. Iskut olivat vastaus Gazasta vähän aiemmin eteläiseen Israeliin ammuttuihin raketteihin.

Alueella on poikkeuksellisen levotonta keskiviikosta alkaen. Väkivaltaisuudet ovat pahimpia sitten kesällä 2014 käydyn sodan, jossa kuoli yli 70 israelilaista ja yli 2 200 palestiinalaista.

Gazaa hallitseva Hamas ja muut ryhmittymät ovat ampuneet kranaatteja Gazasta eteläiseen Israeliin keskiviikosta alkaen jo ainakin 12 kertaa, uutistoimisto AFP kertoo.

Israelin mukaan kranaattitulen kohteina ovat israelilaiset sotilaat, jotka etsivät rajan tuntumasta salakuljetustunneleita. Israel saartaa Gazaa, mitä ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet kovin sanoin.

Israelin armeija kertoi torstaina löytäneensä yhden tällaisen tunnelin. Uutistoimisto Reutersin mukaan sen sijainti selvisi Israelin pidättämän Hamasin jäsenen kuulusteluissa.

Israel on vastannut iskemällä ilmavoimilla ja ampumalla panssarivaunuilla Gazaan.

Hamas puolestaan on syyttänyt Israelia etenemisestä Gazaan. Israel on sanonut joukkojensa olleen 100 metrin säteellä rajasta Gazan puolella, kuten ne ovat usein olleet vuoden 2014 sodan jälkeen.

Lisäys 8.5.2016 klo 16.58: Viimeiseen virkkeeseen lisätty ”Gazan puolella” ja ”usein”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat