Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kone myöhästyi kaksi tuntia, kun vierustoveri epäili yhtälöä ratkaissutta italialaista talous­professoria terroristiksi Yhdysvalloissa

Matkustajien epäilyt muista matkustajista ovat aiheuttaneet Yhdysvalloissa viime aikoina useita viivästyksiä ja ongelmia.

Ulkomaat
 

Yhdysvaltain Philadelphiasta Syracuseen lähdössä ollut Air Wisconsinin lento myöhästyi torstaina kaksi tuntia, kun koneessa ollut naismatkustaja epäili vieressään istunutta miestä terroristiksi.

Naisen epäilyt heräsivät, kun hänen vieressään istunut tumma mies kirjoitti outoja merkintöjä papereihinsa.

Jo kiitoradalle ehtinyt kone palasi tämän jälkeen portille, jossa nainen poistui koneesta. Sen jälkeen koneen kapteeni pyysi myös vierustoveria poistumaan koneesta.

Terminaalissa miehelle, italialaistaustaiselle Pennsylvanian yliopiston tunnetulle taloustieteen professorille Guido Menziolle, selvisi, että häntä epäiltiin terroristiksi, uutistoimisto AP kertoo.

Aiemmin muun muassa Princetonissa opettanut Menzio oli matkalla luennoimaan kanadalaiseen yliopistoon. ”Oudot” kirjoitukset paperilla johtuivat siitä, että Menzio yritti keskittyneesti ratkaista työhönsä liittyvää yhtälöä.

Menzio pääsi palaamaan koneeseen, mutta hälytyksen tehnyt nainen ei enää tullut sisään.

Lento oli American Airlinesin, jonka kumppani Air Wisconsin on. American Airlinesin tiedottaja Casey Norton kertoi Washington Postille, että nainen oli aluksi kertonut miehistölle olevansa sairas.

Päästyään ulos portille palanneesta koneesta hän oli kertonut, ettei ollutkaan sairas vaan huolestunut vierustoverinsa käytöksestä. Sen jälkeen miehistö hälytti paikalle turvahenkilöstön, joka nopeasti totesi, ettei Menzio ollut ”uskottava uhka”.

Menzio itse sanoi Washington Postille, että häntä kohdeltiin koko ajan hyvin.’

Hän kuitenkin sanoi olevansa hämmentynyt ja turhautunut ”rikkoontuneeseen” järjestelmään sekä Yhdysvalloissa presidentinvaalikampanjan aikana yleistyneeseen muukalaispelkoon, joka on vaikeuttamassa hiemankin erinäköisten elämää.

”Turvajärjestelmä on liian kankea – siinä mielessä, että ensimmäisen varoituksen jälkeen kaikki pysähtyy ilman asioiden tarkastamista – ja riippuvainen mahdollisesti täysin tietämättömien ihmisten panoksesta”, hän totesi.

Matkustajien epäilyt muista matkustajista ovat aiheuttaneet Yhdysvalloissa viime aikoina useita viivästyksiä ja ongelmia.

Esimerkiksi huhtikuussa yhdysvaltalainen Southwestern Airlines poisti koneesta sedälleen puhelimessa arabiaa puhuneen irakilaistaustaisen miehen, kun toinen matkustaja pelästyi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat