Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diktaattori Kim ­Jong-un puhui puoluekokouksessa – Pohjois-Korea vakuutti rauhan­tahtoisuuttaan

Asiantuntijan mielestä viisivuotissuunnitelman asettaminen on merkittävää, koska se osoittaa Kim Jong-unin ottavan vastuuta julkisesti.

Ulkomaat
 
KCNA
Kim Jong-un puhui puoluekokouksessa perjantaina.
Kim Jong-un puhui puoluekokouksessa perjantaina. Kuva: KCNA

Pohjois-Korea käyttää ydinasetta vain, jos toinen ydinasevaltio loukkaa sen itsemääräämisoikeutta, vakuutti diktaattori Kim Jong-un maan uutistoimiston KCNA:n mukaan.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Perjantaina Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa käynnistyi hallitsevan puolueen puoluekokous. Se on maan suurin poliittinen tapahtuma noin neljäänkymmeneen vuoteen.

Maa on kutsunut ulkomaisia toimittajia raportoimaan meneillään olevasta kokouksesta.

Pohjois-Korea televisioi Kim Jong-unin puheen kokouksesta. Hän sanoi maan myös ponnistelevan ydinaseiden leviämisen estämiseksi. Hänen mukaansa Pohjois-Korea olisi ”valmis sopuun valtioiden kanssa, jotka ovat käyttäytyneet sitä kohtaan vihamielisesti”.

Reutersin mukaan Pohjois-Korea on aiemminkin antanut samankaltaisia lausuntoja, vaikka on toistuvasti uhannut hyökätä Yhdysvaltoihin ja Etelä-Koreaan sekä myös uhmannut YK:n päätöksiä, jotka ovat koskeneet maan ydinaseohjelmaa.

Kim Jong-un asetti myös viisivuotissuunnitelman elvyttääkseen suljetun valtion taloutta. YK:n turvallisuusneuvosto kiristi Pohjois-Korealle asettamiaan pakotteita maaliskuussa maan tehtyä ydinkokeen.

Suunnitelman mukaan maa pyrkii parantamaan sähkönjakelua sekä kehittämään omavaraisuutta energiantuotannossa. Käytännössä se voi tarkoittaa ydinvoiman lisärakentamista.

Reutersin haastatteleman Pohjois-Korea -asiantuntijan mielestä viisivuotissuunnitelman asettaminen on merkittävää.

Hänen mielestään se osoittaa, että Kim Jong-un ottaa julkisesti vastuuta Pohjois-Korean taloustilanteesta toisin kuin hänen isänsä Kim Jong-il, joka hallitsi maata aiemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat