Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadan metsäpalojen sammutus voi viedä vielä viikkoja

Uutistoimisto Reutersin mukaan viranomaiset ovat ilmoittaneet lähettävänsä pelastusmiehistöä evakuoituun Fort McMurrayn kaupunkiin hakemaan sinne jääneitä lemmikkieläimiä.

Ulkomaat
 
Kanadan puolustusvoimat
Palo riehui torstaina Fort McMurrayn alueella.
Palo riehui torstaina Fort McMurrayn alueella. Kuva: Kanadan puolustusvoimat

Kanadassa jo viikon riehuneiden metsäpalojen sammuminen voi viedä vielä viikkoja tai jopa kuukausia, viranomaiset arvelivat sunnuntaina.

Heidän mukaansa tuli kukistuu vain ”huomattavalla sademäärällä”, Kanadan yleisradioyhtiö CBC kertoo.

”Paloalue laajenee taatusti tänään, ja se on yhä hallitsematon ja maasto on yhä hyvin kuiva”, Albertan provinssin metsäpalotiedottaja Matthew Anderson sanoi sunnuntaina CBC:lle.

Metsäpalot roihahtivat viime viikon sunnuntaina. Sunnuntaina paloalue oli jo yli 2 000 neliökilometrin laajuinen.

Lähes 100 000 asukkaan Fort McMurrayn kaupunki jouduttiin evakuoimaan alkuviikosta kokonaan. Osa väestöstä piti evakuoida kahteen kertaan, sillä noin 25 000 ihmistä pakeni aluksi kaupungin pohjoispuolelle, mikä todettiin perjantaina virheeksi.

Heistä noin 8 000 siirrettiin turvaan ilmateitse, mutta iso osa on joutunut ajamaan saattueissa pahoin tuhoutuneen ja yhä osin palavan kaupungin läpi kaupungin eteläpuolelle.

Palojen on arvioitu tuhonneen jo ainakin 1 600 rakennusta.

Palot eivät ainakaan sunnuntaina uhanneet Kanadan öljyntuotantoa. Kolmannes maan öljyntuotannosta on kuitenkin suljettu palojen vuoksi.

Fort McMurrayn asukkaat evakuoitiin kiireellä, eivätkä ihmiset ehtineet ottaa juuri mitään mukaansa. Osa joutui myös jättämään lemmikkieläimet kotiin, jonne enää ei ole pääsyä. Asukkaat eivät ehkä voi palata kaupunkiin viikkoihin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan viranomaiset ovat nyt ilmoittaneet lähettävänsä pelastusmiehistöä kaupunkiin hakemaan sinne jääneitä lemmikkieläimiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat