Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadan metsäpalot etenevät hitaammin – viilentynyt sää helpottaa sammutustöitä

Ulkomaat
 
CHRIS WATTIE
Viranomaiset toivovat aiempaa viileämpänä jatkuvan sään ja ennustettujen sateiden auttavan valtavan metsäpalon sammutustyössä tulevina päivinä.
Viranomaiset toivovat aiempaa viileämpänä jatkuvan sään ja ennustettujen sateiden auttavan valtavan metsäpalon sammutustyössä tulevina päivinä. Kuva: CHRIS WATTIE

Kanadassa jo viikon riehunut metsäpalo näytti sunnuntaina laantumisen merkkejä, ja viranomaiset arvioivat, että palo on toivon mukaan pian mahdollista saada hallintaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Albertan maakunnan Fort McMurrayn kaupungin ympäristössä roihuavien metsäpalojen odotettiin kaksinkertaistuvan sunnuntaina ja uhkaavan myös viereistä Saskatchewan maakuntaa.

Palojen eteneminen on kuitenkin hidastunut, eivätkä ne ole laajentuneet niin nopeasti kuin pelättiin. Albertan hallitus arvioi sunnuntaina, että paloalueen koko olisi 161 000 hehtaaria.

Suosiollinen sää on hidastanut metsäpalojen etenemistä. Sää on viilentynyt ja tuuli kääntänyt liekkejä poispäin Fort McMurrayn kaupungista.

Viranomaiset toivovat aiempaa viileämpänä jatkuvan sään ja ennustettujen sateiden auttavan sammutustyössä tulevina päivinä.

”Olemme tietysti onnellisia siitä, että olemme onnistuneet pitämään palon hallinnassa paremmin kuin on odotimme. Sää on oivallinen tulen sammuttamiseen, sillä nyt pääsemme todella palopaikoille ja saamme otteen tulipalosta”, kertoi Albertan maakunnan metsäpaloista vastaava päällikkö Chad Morrison uutistoimisto Reutersin mukaan.

Viranomaiset eivät kuitenkaan antaneet vielä minkäänlaista arviota siitä, milloin Fort McMurrayn 88 000 asukasta voisivat palata takaisin kärsineeseen kaupunkiinsa, tai milloin energiayhtiöt voisivat käynnistää jälleen toimintansa lähialueen evakuoiduilla kohteilla.

Puolet Kanadan öljyntuotannosta on suljettu palojen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat