Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea otti kiinni ja karkotti BBC:n toimittajaryhmän

Ryhmää pidettiin kiinniotettuina koko viikonloppu

Ulkomaat
 
Damir Sagolj / Reuters
Ulkomaalaisia toimittajia harvinaisella vierailulla Pohjois-Korean Pjongjangissa sunnuntaina.
Ulkomaalaisia toimittajia harvinaisella vierailulla Pohjois-Korean Pjongjangissa sunnuntaina. Kuva: Damir Sagolj / Reuters

Pohjois-Korea on parhaillaan karkottamassa maasta Britannian yleisradioyhtiön BBC:n kirjeenvaihtajaa, kuvaajaa ja tuottajaa, BBC kertoo.

Kirjeenvaihtaja Rupert Wingfield-Hayes ryhmineen otettiin kiinni viime perjantaina, kun he olivat lähdössä Pohjois-Koreasta. BBC kuitenkin kertoi asiasta vasta maanantaina.

Ryhmä oli kiinnotettuina viikonlopun, mutta maanantaina heidät vietiin Pjongjangin lentokentälle, BBC kertoo. Wingfield-Hayesia kuulusteltiin kahdeksan tuntia, ja hänet pantiin allekirjoittamaan lausunto.

BBC:n mukaan ryhmä otettiin kiinni, koska Pohjois-Korean johto oli tyytymätön heidän tekemiinsä uutisraportteihin. Raporteissa he ovat käsitelleet ainakin elämää Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Wingfield-Hayes ryhmineen oli Pohjois-Koreassa kolmen Nobel-palkitun tieteentekijän mukana. Nobelistien matkan oli järjestänyt sveitsiläinen säätiö International Peace Foundation. He poistuivat Pohjois-Koreasta jo viime viikolla.

Pohjois-Koreassa on ollut yli sata muutakin ulkomaalaista toimittajaa viikonvaihteessa pidetyn puoluekokouksen vuoksi. Pohjois-Korea päästää ulkomaalaisia toimittajia maahan harvoin, mutta puoluekokouksen alla se myönsi toimittajaviisumeita. Toimittajia ei kuitenkaan päästetty seuraamaan puoluekokousta.

Toimittajien liikkeitä rajoitetaan Pohjois-Koreassa tiukasti. He kaikki saavat heti saapuessaan hallituksen määräämän niin sanotun oppaan, jonka tehtävänä on valvoa heitä ja rajoittaa heidän liikkeitään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat