Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook voitti tekijänoikeuskiistan Kiinassa – yhtiön nimellä markkinoidut virvoitusjuomat katoavat markkinoilta

Facebookin voiton uskotaan olevan merkki siitä, että Kiinan löyhä tekijänoikeuksien valvonta olisi kiristymässä.

Ulkomaat
 
Shu Zhang / Reuters
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg vieraili Kiinassa maaliskuun puolivälin jälkeen.
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg vieraili Kiinassa maaliskuun puolivälin jälkeen. Kuva: Shu Zhang / Reuters

Kiina on kieltänyt Facebook-nimen käytön virvoitusjuomien myynnissä.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että yhdysvaltalainen Facebook on saanut tekijänoikeustaistelussa harvinaisen voiton kiinalaisesta yrityksestä. Esimerkiksi toinen yhdysvaltalaisjätti Apple hävisi viime kuussa oikeudenkäynnin iPhone-tuotemerkin käytöstä kiinalaisissa nahkatuotteissa, kuten vyökoteloissa ja käsilaukuissa.

Pekingiläinen oikeusistuin arvioi paikallisen virvoitusjuomayhtiön käyttämän ”face book” -tekstin rikkovan selvästi tekijänoikeuksia.

Facebookin voiton katsotaan olevan yksi merkki siitä, että Kiinan tähän asti varsin löyhä tekijänoikeuksien valvonta olisi kiristymässä.

Voiton uskotaan myös parantavan Facebookin asemaa Kiinassa, jossa Facebookin palvelujen käyttö on estetty kansalaisilta. Tähän asti Facebook on hyötynyt Kiinasta lähinnä siten, että paikalliset yritykset ovat maksaneet sille Kiinan ulkopuolella tehtävästä mainonnasta.

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ja muut päälliköt ovat yrittäneet sitkeästi taivutella Kiinan viranomaisia, jotta Facebookin sosiaalisen median palvelut otettaisiin käyttöön myös Kiinassa.

Esimerkiksi maaliskuussa Zuckerberg tapasi kommunistisen puolueen korkean virkamiehen Liu Yunshanin. Tapaamisen uskottiin Reutersin mukaan merkitsevän Facebookin ja Kiinan välien lämpenemistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat