Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norovirus riehui brittiläisellä risteilyaluksella – satoja matkustajia sairastunut

Yhdysvaltoihin matkalla ollut Balmoral-risteilyalus on kärsinyt myös aiempina vuosina norovirusongelmista.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Chris Helgren / Reuters
Brittiläisellä Balmoral-aluksella on aiemminkin esiintynyt norovirusta.
Brittiläisellä Balmoral-aluksella on aiemminkin esiintynyt norovirusta. Kuva: Chris Helgren / Reuters

Brittiläisellä Balmoral-risteilyaluksella 252 matkustajaa ja 8 miehistön jäsentä on saanut norovirustartunnan, kertoo BBC. Suurin osa risteilijän 919 matkustajasta on Britannian kansalaisia.

Risteilijä saapui viime sunnuntaina Portlandin satamaan Mainen osavaltioon, Yhdysvaltoihin. Kuusi matkustajaa laitettiin karanteeniin hytteihinsä kahdeksi vuorokaudeksi sunnuntaina noroviruksen oireiden takia, kertoo Portland Press Herald.

Portlandin kaupungin edustaja Jessica Grondin kertoi Portland Press Heraldille, että monilla satamaan saapuvilla aluksilla esiintyy norovirustapauksia, mutta tapauksista ei usein ilmoiteta. Aluksien henkilöstö ilmoittaa sairastapauksista sataman turvallisuusjohtajalle vasta, kun sairastuneita on paljon.

Balmoral-risteilyalus lähti Englannin Southamptonista huhtikuun puolivälissä. BBC:n mukaan risteilyalus pysähtyi huhtikuun lopulla Baltimoressa Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen tautien valvonnan ja ehkäisyn keskus teki Baltimoressa testin, jonka mukaan norovirusta esiintyi laivalla. Siitä lähtien tartunnan saaneiden määrä laivalla on kasvanut.

Norovirus tarttuu helposti, ja se voi säilyä laivan pinnoilla viikkoja. Kun ensimmäisestä norovirustapauksesta ilmoitettiin, risteilijän omistaja Fred. Olsen Cruise Lines ilmoitti ryhtyvänsä laajoihin puhtaanapidon järjestelyihin, kertoo BBC.

Balmoral-risteilyalus on kärsinyt myös aiempina vuosina norovirusongelmista. 100 ihmistä sai aluksella norovirustartunnan vuonna 2009.

BBC:n mukaan risteilijä jatkaa matkaansa Kanadan Saint Johniin, joka sijaitsee New Brunswickin provinssissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat