Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävallan liittokansleri eroaa tehtävistään – maahanmuutto­vastaisten vaalivoitto vei luottamuksen omassa puolueessa

Liittokanslerin tehtävään on valittu väliaikaisesti varakansleri Reinhold Mitterlehner.

Ulkomaat
 
HEINZ-PETER BADER / Reuters
Itävallan liittokansleri Werner Faymann (oik.) ja varakansleri Reinhold Mitterlehner Wienissä toukokuun alussa.
Itävallan liittokansleri Werner Faymann (oik.) ja varakansleri Reinhold Mitterlehner Wienissä toukokuun alussa. Kuva: HEINZ-PETER BADER / Reuters

Itävallan liittokansleri Werner Faymann ilmoitti maanantaina jättävänsä tehtävänsä kanslerina ja Itävallan sosiaalidemokraattisen puolueen (SPÖ) johtajana.

Tiedotusvälineiden mukaan syynä on puolueen heikko menestys maan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella kaksi viikkoa sitten. Maahanmuutto- ja EU-vastainen Itävallan vapauspuolue (FPÖ) vei vaaleissa yli kolmanneksen äänistä.

”Riittämättömän tuen vuoksi olen tehnyt johtopäätöksen ja eroan tänään tehtävistäni puoluejohtajana ja kanslerina”, Faymann sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Die Welt -lehden mukaan hän kertoi kuitenkin olevansa ”täysin vakuuttunut siitä, että tämä maa on tarpeeksi vahva kohtaamaan tulevaisuuden haasteet”.

SPÖ ja sen liittolainen kansanpuolue (ÖVP) ovat olleet Itävallan poliittisessa johdossa toisesta maailmansodasta lähtien, mutta viime vuosina niiden suosio on heikentynyt.

Kumpikin puolue menestyi heikosti presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka presidentillä ei ole Itävallassa juuri valtaa, tappio otettiin SPÖ:ssä raskaasti.

Vaalien toisella kierroksella ovat vastakkain FPÖ:n ehdokas Norbert Hofer ja vihreiden Aledander Van der Bellen. Äänestyspäivä on 22. toukokuuta.

Liittokanslerin tehtävään on valittu väliaikaisesti varakansleri ja ÖVP:n puheenjohtaja Reinhold Mitterlehner, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uutistoimisto APA:lta saatujen tietojen mukaan hän ei pitänyt maanantaina välttämättömänä pikavaalien järjestämistä uuden liittokanslerin valitsemiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat