Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoon uusi pormestari nokittaa takaisin: ”Trumpin tietämättömyys on turvallisuusuhka”

Sadiq Khan vastasi miljardööri Donald Trumpille, joka piti tuoretta muslimipormestaria poikkeustapauksena.

Ulkomaat
 
Hannah Mckay / Reuters
Lontoon ensimmäinen muslimipormestari Sadiq Khan maanantaina Lontoossa.
Lontoon ensimmäinen muslimipormestari Sadiq Khan maanantaina Lontoossa. Kuva: Hannah Mckay / Reuters

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivän miljardöörin Donald Trumpin ”tietämättömyys” islamista voi tehdä Britanniasta ja Yhdysvalloista turvattomamman paikan, sanoo Lontoon tuore pormestari Sadiq Khan.

Khan on Lontoon ensimmäinen muslimipormestari.

Khan sivalsi Trumppia, joka sanoi The New York Timesin haastattelussa olevansa valmis tekemään poikkeuksen Khanin suhteen ja päästävänsä tämän vierailemaan Yhdysvalloissa.

”Aina tulee olemaan poikkeuksia. Olin onnellinen hänen valinnastaan [pormestariksi]. Aina pitää johtaa esimerkillä. Ja jos hän tekee hyvää työtä, se tulee olemaan hieno asia”, Trump totesi New York Timesin mukaan.

Aiemmin Trump on sanonut sulkevansa Yhdysvaltain rajat väliaikaisesti kaikilta muslimeilta.

Lontoon tuoretta pormestaria Trumpin puheet eivät lämmittäneet.

”Tässä ei ole kyse vain minusta – kyse on ystävistäni, perheestäni ja kaikista jotka tulevat samanlaisista taustoista kaikkialla maailmassa”, Khan sanoi brittiläisen Telegraph-lehden mukaan.

”Donald Trumpin tietämättömyys islamista voi tehdä molemmista maista vähemmän turvallisen. Se voi vieraannuttaa valtavirran muslimeita kaikkialla maailmassa ja hyödyttää vain ääriajattelijoita”, hän lisäsi.

Khanin mukaan Trumpin käsitys siitä, etteivät länsimaiset liberaalit arvot ja islam ole yhteensopivia, on todistettu Lontoossa virheelliseksi.

Trump vaati muslimeille maahantulokieltoa Pariisin marraskuisten terrori-iskujen jälkeen. Trumpia on arvosteltu ehdotuksesta. Sitä on pidetty muun muassa syrjivänä sekä olevan vastoin ”amerikkalaisia arvoja”.

Aiemmin Khan on arvostellut Trumpia ja todennut, että hänen kannattaa käydä Yhdysvalloissa ennen marraskuisia presidentinvaaleja siltä varalta, että Trump valitaan maan johtoon.

”Luotan kuitenkin siihen, että Donald Trumpin politiikka ei tule voittamaan Yhdysvalloissa”, Khan sanoi Time-lehden haastattelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat