Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australialainen synnytti viitoset kahdessa minuutissa – Suomalaislääkäri: ”Kun vatsa ja kohtu on avattu, ei siinä montaa minuuttia mene”

Perheellä on jo entuudestaan kolme lasta.

Ulkomaat
 
Erin Elizabeth
Viitoset syntyivät jo tammikuussa, mutta kuvia julkaistiin vasta nyt.
Viitoset syntyivät jo tammikuussa, mutta kuvia julkaistiin vasta nyt. Kuva: Erin Elizabeth

Australialainen Kim Tucci synnytti viitoset ja julkaisi lapsikatraastaan kuvia Facebookissa. Tuccilla, 26, kului synnytykseen aikaa vain kaksi minuuttia.

Neljän tyttären ja yhden pojan synnyttämistä oli auttamassa kaikkiaan 50 lääkäriä ja hoitajaa. Kaikki lapset syntyivät keisarinleikkauksella terveinä.

”50 sormea, 50 varvasta ja kuusi sykkivää sydäntä. Ruumiini taisteli kovimmassa taistelussa saadakseen kaikki viisi vauvaa tänne turvallisesti. Kaikki mitä tein, tein heidän vuokseen”, Tucci kirjoitti Facebook-sivullaan ”Surprised by Five”. Kuudennella sydämellä hän tarkoitti omaansa. Sivullaan hän on kertonut raskautensa etenemisestä.

Viitoset syntyivät jo tammikuussa, mutta vasta nyt Tucci julkaisi katraasta kuvia. Australialaisen televisiokanavan haastattelussa Tucci kertoi aiemmin, että raskauden aikana hänen elimistönsä ”sammui”.

Tuccin mukaan lääkärit olivat ehdottaneet raskauden aikana vain kahden lapsen säästämistä ja toisten abortoimista terveydellisten syiden vuoksi.

”Kukaan ei uskonut että voisin tehdä tämän. Näytin kuitenkin kaikille”, Tucci kertoi.

Jo entuudestaan Tuccin perheessä on yhdeksänvuotias poika sekä kaksi- ja neljävuotiaat tyttäret. Todellinen suurperhe yrittääkin nyt kerätä avustuksia, jotta he voisivat ostaa kaikkien perheenjäsenten kuljettamiseen tarpeeksi suuren auton.

Luonnollisella hedelmöityksellä todennäköisyys viitosten saamiseen on yksi 55 miljoonasta, kertoo BBC.

HUS:n apulaisylilääkäri Veli-Matti Ulanderin mukaan viitosten synnytystä hankalampaa on raskaudenaikainen tarkkailu.

”Esimerkiksi ultraäänellä jokaisen sikiön tilanteen seuraaminen on vaativaa”, Ulander sanoo.

Ulanderin mukaan viitosten synnyttäminen on mahdollista ainoastaan keisarinleikkauksella, koska sikiöitä ei voida muutoin valvoa turvallisesti.

Tiedossa ei ole, onko Suomessa koskaan syntynyt viitosia. Jos näin kävisi, olisi esimerkiksi Naistenklinikallakin melkoisesti työntekijöitä hoitamassa synnytystä. Koska jokainen vastasyntyneistä joutuu teho-osastolle, olisi jokaista lasta kohden muutama hoitaja, avustaja tai lääkäri.

”50 työntekijää kuulostaa kuitenkin aika suurelta”, Ulander kommentoi Tuccia hoitaneen henkilöstön määrää.

Viitosten kahden minuutin synnytysaikaa Ulander ei kuitenkaan pidä ihmeellisenä.

”Kun vatsa ja kohtu on avattu, niin eihän siinä muuta kuin ottaa lapset yksitellen ulos. Ei siinä montaa minuuttia mene. Kaiken kaikkiaan keisarinleikkaus kestää puolisen tuntia”, Ulander kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat