Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italiassa pidätettiin kaksi terrori-iskujen suunnittelusta epäiltyä – kohteiksi oli kaavailtu Roomaa ja Lontoota

Pidätysmääräys koskee yhteensä viittä ihmistä, joista neljä on Afganistanista ja yksi Pakistanista, kertoo Reuters viranomaislähteidensä perusteella.

Ulkomaat
 

Italiassa on pidätetty tiistaina kaksi ihmistä epäiltyinä terrori-iskujen valmistelusta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pidätettyjen uskotaan olevan Reutersin viranomaislähteiden mukaan osa ryhmää, joka suunnitteli iskuja Roomaan ja Lontooseen. Heidät otettiin kiinni Apuliassa Kaakkois-Italiassa.

Pidätysmääräyksessä todetaan, että ryhmä aikoi tehdä ”väkivaltaisia iskuja aikeenaan kansainvälinen terrorismi Italiassa ja ulkomailla”. Määräys koskee yhteensä viittä ihmistä, joista neljä on Afganistanista ja yksi Pakistanista.

Kaikki asuvat Apuliassa lähellä Barin kaupunkia, mutta lähteiden mukaan kaksi heistä on parhaillaan Afganistanissa. Kolmea heistä epäillään kansainvälisestä terrorismista ja kahta laittoman siirtolaisuuden tukemisesta.

Vielä ei ole selvää, toimiko ryhmä itsenäisesti vai onko se ollut jollain tavalla kytköksissä terroristijärjestö Isisiin, viranomaiset kertoivat. Ryhmä on heidän mukaansa toiminut aktiivisesti myös Ranskassa ja Belgiassa.

Poliisi takavarikoi pidätettyjen puhelimet. Niistä löytyi aineistoa iskujen mahdollisista kohteista, kuten lentoasemista, satamista, ostoskeskuksista ja hotelleista.

Lisäksi puhelimissa oli rukousäänitteitä sekä kuvia aseista ja väkivaltaisesti surmatuista yhdysvaltalaisista sotilaista.

Italia ei ole joutunut islamistien hyökkäysten kohteeksi kuten Ranska ja Belgia. Maassa on kuitenkin pidätetty useita ihmisiä iskujen suunnittelusta epäiltyinä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat