Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestö: Turkki ampui pakolaisia Syyrian rajalle

Kuolleita viisi, mukaan lukien yksi lapsi. Lisäksi muita pakolaisia on hakattu, toteaa HRW.

Ulkomaat
 
Reuters
Syyrialaistyttö oli bussimatkalla kohti Turkin rajaa Aleppon maaseudulla helmikuussa.
Syyrialaistyttö oli bussimatkalla kohti Turkin rajaa Aleppon maaseudulla helmikuussa. Kuva: Reuters

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Turkin rajaviranomaiset ovat ampuneet ja hakanneet Syyriasta Turkkiin pyrkiviä pakolaisia.

Maalis- ja huhtikuun aikana Turkin rajavartijat tappoivat viisi pakolaista, joiden joukossa oli yksi lapsi. Lisäksi 14 loukkaantui rajavartioiden väkivallasta, HRW kertoi tiistaina. Tietonsa järjestö perustaa paikallisten haastatteluihin.

”Samalla kun Turkin johtavat viranomaiset väittävät ottavansa syyrialaiset pakolaiset avosylin vastaan, turkkilaiset rajavartijat tappavat ja hakkaavat heitä. Taisteluja ja sotaa pakenevien, traumatisoitujen miesten, naisten ja lasten ampuminen on todella tyrmistyttävää”, HRW:n pakolaistutkija Gerry Simpson totesi järjestön tiedotteessa.

Aiemmin tänä vuonna ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kertoi, että Turkin viranomaiset ovat koonneet syyrialaisia yhteen ja palauttaneet heitä Syyriaan tammikuun puolivälistä lähtien lähes päivittäin. Amnestyn mukaan on todennäköistä, että palautettuja on tuhansia.

Turkki on kiistänyt ihmisoikeusjärjestöjen väitteet jyrkästi. Esimerkiksi Helsingissä huhtikuussa vieraillut Turkin silloinen pääministeri Ahmet Davutoğlu sanoi väitteiden olevan vain ”huhuja”.

”Kuulen tästä nyt ensimmäistä kertaa. Ketään ei ole lähetetty takaisin, vaan kyse on huhuista, joilla ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Pääministerinä ja isänä voin sanoa, että he (pakolaislapset) ovat kaikki kuin omia lapsiamme. Emme voisi pyytää ketään palaamaan Syyriaan, sillä tiedämme kuinka brutaali maan hallinto on”, Davutoğlu vastasi HS:n kysymykseen ja vaati todisteita väitteille pakolaisten joukkopalautuksista.

Turkissa on jo noin 2,7 miljoonaa syyrialaispakolaista viisi vuotta jatkuneen Syyrian sodan jäljiltä. EU ja Turkki ovat sopineet, että Turkista Kreikkaan tulevat syyrialaispakolaiset palautetaan takaisin Turkkiin. Sieltä EU on luvannut ottavansa pakolaisia vastaan hallitusti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat