Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israelin boikotoijalta kiellettiin matkustaminen

Israelin vastaisen BDS-liikkeen perustajan matkustusasiakirjoja ei suostuttu uusimaan.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma

Israelin vastaisen liikkeen perustajan Omar Barghoutin matkustusasiakirjoja ei suostuttu uusimaan, kertoo AFP.

Barghouti on yksi Boycott, Divestment and Sanctions -liikkeen (BDS) perustajista. BDS-liike kampanjoi kansainvälisen Israel-boikotin puolesta. Liike vaatii Israelia vetäytymään Palestiinan miehitetyiltä alueilta.

AFP:n saamien tietojen mukaan Israelin sisäministeri Aryeh Deri harkitsi Barghoutin pysyvän oleskeluluvan perumista, mikä johti matkustuskieltoon.

Ministeri Deri perusteli päätöstä sillä, että Barghouti on mukana BDS-liikkeen toiminnassa. Toinen peruste matkustuskiellolle on se, että Barghouti asuu Ramallahissa, Länsirannalla, joka kuuluu palestiinalaishallinnon alueeseen. Barghouti kiistää koskaan asuneensa pysyvästi Ramallahissa, ja sanoo asuvansa perheensä kanssa Acressa, Israelissa.

Barghoutin perhe on palestiinalainen, mutta hän on syntynyt Qatarissa. Avioiduttuaan israelilaisen kanssa, Barghouti sai oikeuden pysyvään oleskeluun Israelissa. Israelissa matkustusasiakirjojen saamiseen ei yleensä vaadita kansalaisuutta, vaan pysyvä oleskelulupa riittää.

Barghouti pelkää AFP:lle kertomiensa tietojen mukaan matkustuskiellon olevan ensimmäinen tavoite pysyvän oleskeluluvan perumiseen. Barghouti sanoo Israelin pyrkivän hiljentämään hänet uhkailulla. Hän kuitenkin aikoo jatkaa työtään BDS-liikkeen parissa.

Hän aikoi osallistua kahteen merkittävään tapahtumaan Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, mutta ei päässyt lähtemään matkustusdokumenttien puuttuessa. Yhteyden Kaliforniaan hän kuitenkin sai videopalvelu Skypen avulla.

Israel kokee BDS-liikkeen uhkana ja syyttää liikettä antisemitismistä. BDS kiistää väitteen antisemitismistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat