Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intia haluaa raiskausten vuoksi puhelimiin paniikkinapin

Ulkomaat
 

Intialaisviranomaiset yrittävät taistella naisten kokemaa seksuaalista väkivaltaa vastaan teknologian avulla. Tammikuuhun mennessä kaikissa matkapuhelimissa tulee olla paniikkinäppäin ja vuoteen 2018 mennessä laitteissa pitää olla lisäksi gps-paikannustoiminto.

Paniikkinäppäintä painamalla nainen voi hälyttää poliisin ja lähiomaiset, jos hän joutuu seksuaalisen hyökkäyksen kohteeksi. Vaihtoehtoisesti hälytyksen voi tehdä painamalla numeroita 5 ja 9, kertovat muun muassa New York Times (NYT) sekä Newsweek.

Joukkoraiskaukset Intiassa ovat saaneet kansainvälistä huomiota. Vuonna 2012 maailmaa järkytti 23-vuotiaan opiskelijanaisen joukkoraiskaus linja-autossa Delhissä. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin.

Raiskausten määrä tai niistä ilmoittaminen ovat lisääntyneet Intiassa. Keskimäärin yli miljardin kansalaisen Intiassa raiskataan uutistoimisto Bloombergin mukaan neljä naista tunnissa.

NYT:n haastattelema analyytikko Kiranjeet Kauri kertoo, että vaatimus on poikkeuksellinen. Suurin osa kännyköistä Intiassa maksaa alle 20 euroa, ja vaikka GPS:n lisääminen nostaisi hintoja ainakin 50 prosentilla.

Jo nyt esimerkiksi Motorolan puhelimiin on Intiassa saatavilla turvallisuussovelluksia. Naisiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat synnyttäneet Intiassa jopa viiden miljoonan dollarin bisneksen. Naiset saavat maksua vastaan matkapuhelimella tilattua esimerkiksi saattajan kotimatkalleen.

Turvallisuussovellukset eivät auta, jos naisilla ole kännyköitä. Uutistoimisto Reutersin mukaan useat kylät läntisessä Intiassa ovat kieltäneet tytöiltä ja naisilta kännyköiden käytön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat