Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas käänne Brasilian poliittisessa kriisissä – parlamentin puhemies peruu vaatimuksensa presidentin viraltapanon keskeyttämisestä

Parlamentin puheenjohtaja ei kertonut syitä sille, miksi hän peruu maanantaina tekemänsä päätöksen

Ulkomaat
 

Brasilian poliittisessa kriisissä nähtiin jälleen tiistaina yllätyskäänne, kun parlamentin uusi puheenjohtaja perui maanantaina tekemänsä päätöksen mitätöidä presidentin viraltapanoa koskeva äänestys.

Parlamentin puhemies Waldir Maranhão ei kertonut syitä sille, miksi hän peruu maanantaina tekemänsä yllättävän päätöksen, että parlamentin pitäisi ottaa presidentti Dilma Roussefin viraltapano uusintakäsittelyyn, uutistoimisto Reuters raportoi.

Parlamentti äänesti viime viikolla presidentin viraltapanon puolesta ja lähetti asian senaattiin jatkokäsittelyyn. Senaatin on määrä äänestää viraltapanoprosessin alkamisesta keskiviikkona.

Presidentin viraltapano liittyy väitteisiin, että työväenpuoluetta edustava Roussef olisi rikkonut budjettilakeja vuoden 2014 presidenttikampanjan aikana ja saanut Brasilian taloustilanteen näyttämään todellisuutta paremmalta.

Konservatiivista edistyspuoluetta edustava Maranhão keskeytti viraltapanoprosessin maanantaina, mutta tiistaina senaatille antamassaan tiedotteessa hän peruu maanantaina tekemänsä päätöksen asian uudelleen käsittelystä parlamentissa. Tiedotteessa Maranhão ei yksilöi syitä sille, miksi hän on muuttanut mieltään.

Senaatin puheenjohtaja Renan Calheiros sanoi maanantaina, että Maranhão ”leikkii demokratialla” ja että senaatti joka tapauksessa keskiviikkona äänestää Roussefin kohtalosta.

Jos senaatin yksinkertainen enemmistö hyväksyy keskiviikkona viraltapanoprosessin aloittamisen, Rousseff astuu sivuun puolen vuoden ajaksi.

Maranhão on samannimisen kotiosavaltionsa Maranhãon kuvernöörin Flávio Dinon liittolainen. Kommunistista puoluetta edustavalla Dinolla on puolestaan läheiset suhteet Rousseffiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat