Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommi-isku Turkin kurdialueella tappoi kolme ihmistä

Isku kohdistettiin turkkilaiseen poliisiautoon.

Ulkomaat
 
SERTAC KAYAR / Reuters
Poliisin rikospaikkatutkijat haravoivat pommi-iskun tapahtumapaikkaa Diyarbakirissa tiistaina.
Poliisin rikospaikkatutkijat haravoivat pommi-iskun tapahtumapaikkaa Diyarbakirissa tiistaina. Kuva: SERTAC KAYAR / Reuters

Poliisiautoon kohdistettu autopommi tappoi kolme ihmistä Diyarbakirissa Turkin kurdialueella tiistaina, kertoo uutistoimisto Reuters. Lisäksi 45 ihmistä haavoittui iskussa.

Diyarbakir on Kaakkois-Turkin suurin kaupunki. Turkin armeijalla on käynnissään alueella sotilasoperaatio, missä se yrittää murskata kurdikapinallisten joukot.

Autoon sijoitettu pommi räjäytettiin kaukolaukaisimella juuri kun poliisin panssaroitu ajoneuvo ajoi sen ohitse, Turkin viranomaiset sanoivat. Ainakin 12 poliisia loukkaantui iskussa.

Viisi iskussa loukkaantunutta oli vankeja, joita poliisit olivat siirtämässä sairaalaan, turvallisuuslähde sanoi Reutersille.

Osa heistä oli Turkissa kielletyn Kurdien työväenpuolueen PKK:n jäseniä. Reutersille puhunut turkkilainen viranomainen arveli, että isku saatettiin kohdistaa heihin, koska heidän on epäilty paljastavan tietoja poliisille.

PKK on vaatinut Turkin kurdeille laajempaa autonomiaa. Turkki ja PKK olivat sodassa kolme vuosikymmentä. Turkki, EU ja Yhdysvallat ovat luokitelleet PKK:n terroristijärjestöksi.

Väkivaltaisuudet Turkin armeijan ja kurdien välillä puhkesivat uudestaan viime kesänä.

Yhteenotoissa on kuollut satoja sotilaita, PKK:n taistelijoita ja siviilejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat