Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadan öljy-yhtiöt jatkavat vähitellen toimintaansa

Ulkomaat
 
CHRIS WATTIE
Fort McMurrayssa on yhä palopesäkkeitä ja sammutustyöt jatkuvat.
Fort McMurrayssa on yhä palopesäkkeitä ja sammutustyöt jatkuvat. Kuva: CHRIS WATTIE

Kanadan tuhoisat metsäpalot ovat siirtyneet kauemmas Fort McMurrayn kaupungista, jonka öljy-yhtiöt pääsevät käynnistämään jälleen tuotantoaan ”tulevina päivinä ja viikkoina”, kertoi Albertan pääministeri Rachel Notley tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Öljyntuotantoa voidaan jatkaa kuitenkin vasta, kun se on täysin turvallista. Ensisijaisesti on varmistettava, että tiet ovat kunnossa, tuhannet työntekijät pääsevät takaisin työpaikoilleen ja sairaalat avataan, Notley totesi tavattuaan öljy-yhtiöiden virkamiehiä.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau aikoo vierailla Fort McMurrayssa perjantaina. Hän on kiitellyt rohkeita paikallisia, jotka alkoivat ensimmäisenä tehdä pelastustöitä ja evakuoivat 100 000 ihmistä alueelta.

Fort McMurray on merkittävä kaupunki liuskeöljyn tuotannon kannalta. Palo onkin tehnyt merkittävän loven Kanadan öljyntuotantoon ja nostanut öljyn maailmanmarkkinahintaa.

Liittovaltion hallitus on luvannut auttaa Albertan maakuntaa rakentamaan talouttaan. Alberta on kärsinyt suuresti öljyn hinnan laskusta kahden viime vuoden aikana ja viimeistään katastrofin myötä, mikä on pakottanut öljy-yhtiöt keskeyttämään tai vähentämään tuotantoaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat