Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

70-vuotias synnytti esikoisen Intiassa – ”Elämäni on nyt täyteläinen”

Ilouutinen tuli pariskunnalle 46 vuoden avioliiton jälkeen.

Ulkomaat
 

70-vuotias intialainen koki elämänsä viimein täyteläiseksi, kun hän synnytti esikoisensa hedelmällisyyshoitojen jälkeen Haryanan osavaltiossa.

Daljinder Kaur synnytti pojan huhtikuussa kahden vuoden hedelmällisyyshoitojen jälkeen, kertoi uutistoimisto AFP, joka haastatteli tuoretta äitiä Intiassa.

Kaur on ollut naimisissa 79-vuotiaan miehensä kanssa 46 vuotta, mutta tähän mennessä toivottua raskautta ei ole ilmaantunut. Kaur kertoi jo lähes menettäneensä toivon tulla raskaaksi, kunnes sai kuulla ilouutisesta. Intiassa lapsettomuutta pidetään joskus kirouksena ja sosiaalisena stigmana.

”Jumala kuuli rukouksemme. Elämäni on nyt täyteläinen. Kun pidän huolta pojastani, olen täynnä energiaa. Myös mieheni on hyvin huolehtivainen ja auttaa lapsenhoidossa minkä voi”, Kaur kertoi AFP:n haastattelussa Amritsarin kaupungissa.

Kaurin ikä ei ole aivan tarkkaan tiedossa, sillä häneltä puuttuu syntymätodistus. Hän kertoo kuitenkin olevansa 5–7 vuotta miestään nuorempi. Aviomiehen syntymätodistuksen mukaan hän on syntynyt 1937, kertoi brittilehti Guardian.

Pariskunta aloitti hedelmällisyyshoidot, kun oli nähnyt niistä mainoksen. Aiemmin pariskunnalla ei ollut varaa hoitoihin.

”Halusin niin kovasti oman lapsen.”

Lapsi on terve, vaikka painoi syntyessään vain kaksi kiloa. Hedelmöityksessä käytettiin lahjoitettuja munasoluja.

Kaurin aviomies, maanviljelijä Mohinder Singh Gill, ei ole huolestunut pariskunnan iästä ja Arman Singhiksi nimetyn pojan tulevaisuudesta.

”Monet ihmettelevät sitä, mitä lapselle tapahtuu kun kuolemme. Minulla on kuitenkin täysi luottamus jumalaan. Hän on kaikkivoipa ja läsnä kaikkialla. Hän pitää huolta kaikesta”, aviomies uskoi.

AFP:n haastatteleman, vanhempien naisten hoitoon keskittyneen hedelmällisyysklinikan johtaja kertoi suhtautuneensa aluksi epäillen Kaurin toiveisiin saada lapsi. Mutta kun kaikki testitulokset näyttivät hyvältä, päätettiin hedelmöityshoidot aloittaa.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun yli 70-vuotias tulee raskaaksi Intiassa. Esimerkiksi 2009 intialainen synnytti tyttären Pohjois-Intiassa. Tuolloin nainen nimettiin ”maailman vanhimmaksi naiseksi”.

Vahvistetusti maailman vanhimpana äidiksi tullut on espanjalainen María del Carmen Bousada de Lara, joka synnytty hedelmällisyyshoitojen jälkeen kaksoset 66-vuotiaana vuonna 2006. Hän kuoli kolme vuotta synnytyksen jälkeen syöpään. Vanhana synnyttäneiden intialaisäitien ikiä ei ole kyetty virallisesti vahvistamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat