Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Kymmeniä terroristi­epäiltyjä saapunut turvapaikanhakijoiden mukana Saksaan

Tapaukset lisäävät huolta Saksaan kohdistuvasta terrorismiuhasta.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Steffen Kugler
Saksan liitokansleri Angela Merkel keskusteli naisten kanssa vierailullaan Nizipin pakolaisleirillä Turkissa.
Saksan liitokansleri Angela Merkel keskusteli naisten kanssa vierailullaan Nizipin pakolaisleirillä Turkissa. Kuva: Steffen Kugler

Kymmeniä terroristiepäiltyjä on saapunut turvapaikanhakijoiden mukana Saksaan, kertoo Saksan liittovaltion poliisi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Saksan liittovaltion poliisi tutkii 40 tapausta, joissa islamilaisten taistelijoiden on epäilty saapuneen maahan Lähi-idästä tulleen pakolaisvirran mukana.

Tapaukset ovat kaksinkertaistuneet tammikuun jälkeen, mikä on lisännyt huolia Saksan terrorismiuhan tasosta. Saksa ei ole kärsinyt laaja-alaisista islamistisista hyökkäyksistä, jotka ovat ravistelleet Ranskaa ja Belgiaa.

Saksan liittovaltion keskusrikospoliisi on Reutersin mukaan saanut 369 varoitusta mahdollisista ääriliikkeen jäsenistä siitä lähtien, kun pakolaisten määrä kasvoi viime vuonna.

Saksan sisäisen tiedustelupalvelun päällikkö Hans-Georg Maassen kertoi viime viikolla Isis-järjestön lähettäneen taistelijoitaan Kreikasta Balkanin kautta lietsoakseen pelkoa pakolaisista ja antaakseen poliittisen viestin. Maassen sanoo olevansa huolestunut paperittomien siirtolaisten suuresta määrästä.

Reutersin mukaan Saksan hallitus on aliarvioinut riskiä Isis-taistelijoiden saapumisesta Eurooppaan. Tällä on haluttu välttää kasvavaa huolta siirtolaisista, joita saapui Saksaan 1,1 miljoonaa viime vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat