Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgiassa tehtiin viime vuonna ennätysmäärä eutanasioita

Belgia on ainoa maa Euroopassa, jossa myös pikkulapset voivat saada armokuoleman.

Ulkomaat
 
Francois Lenoir / Reuters
Belgian parlamentin alahuone hyväksyi viime vuonna ensimmäisenä maana maailmassa lasten eutanasian. Ratkaiseva äänestys oli 13. helmikuuta.
Belgian parlamentin alahuone hyväksyi viime vuonna ensimmäisenä maana maailmassa lasten eutanasian. Ratkaiseva äänestys oli 13. helmikuuta. Kuva: Francois Lenoir / Reuters

Belgiassa kirjattiin vuonna 2015 yli 2 000 eutanasiaa, mikä on enemmän kuin koskaan ennen.

Eutanasiatapauksia valvova kansallinen toimikunta ilmoitti tarkaksi luvuksi 2 021. Se on noin sata armokuolemaa enemmän kuin vuonna 2014.

Todellisuudessa luku saattaa olla jopa suurempi.

”Muistakaa, että kaikkia eutanasiatapauksia ei välttämättä ole ilmoitettu, joten emme voi varmaksi kertoa tilannetta”, sanoi lautakuntaa johtava Wim Distelmans uutistoimisto Belgan mukaan tammikuussa.

Distelmans on Belgiassa erittäin tunnettu eutanasialääkäri.

Belgia laillisti eutanasian vuonna 2002 Hollannin vanavedessä. Eutanasia on laillista myös Luxemburgissa. Sveitsissä puolestaan on käytössä avustettu itsemurha.

Belgian armokuolemista 80 prosenttia tehtiin hollanninkielisellä Flanderin alueella ja vain 20 prosenttia ranskankielisessä Valloniassa.

”Tämä on ollut nähtävissä alusta saakka”, Distelmans sanoi Belgan mukaan.

Ero voi Distelmansin mukaan johtua siitä, että ranskankieliset lääkärit todella suorittavat vähemmän eutanasioita tai vaihtoehtoisesti siitä, että he raportoivat niistä harvemmin.

Vuosittain noin 50–60 ihmistä saa eutanasian puhtaasti psykiatrisista syistä, Distelmans kertoi viime vuonna belgialaislehti Humolle.

HS kertoi keskiviikkona 20-vuotiaasta hollantilaisnaisesta, joka sai lapsuudentraumojensa perusteella luvan eutanasiaan viime vuonna Hollannissa. Naista oli käytetty lapsena vuosia hyväksi, ja hän kärsi parantumattomasta traumanjälkeisestä stressireaktiosta, kroonisesta masennuksesta ja harhoista.

Belgia laillisti armokuoleman kaikenikäisille lapsille suuren kohun saattelemana ensimmäisenä maailmassa vuonna 2014. Myös Hollannissa lasten eutanasia on sallittu, mutta ikäraja on 12 vuotta.

Yhtäkään lapselle tehtyä eutanasiaa ei ollut raportoitu Belgiassa vuoden 2016 alkuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat