Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU vahvisti jatkoajan rajatarkastuksille Schengen-alueen sisärajoilla

Rajatarkastuksia jatketaan ainakin seuraavat puoli vuotta.

Ulkomaat
 
Michael Dalder / Reuters
Siirtolaiset ylittivät Itävallan ja Saksan rajaa Wegscheidissa Itävallassa viime marraskuussa.
Siirtolaiset ylittivät Itävallan ja Saksan rajaa Wegscheidissa Itävallassa viime marraskuussa. Kuva: Michael Dalder / Reuters

EU:n jäsenmaat vahvistivat torstaina puolen vuoden jatkoajan rajatarkastuksille Schengen-alueen sisärajoilla, kertoo uutistoimisto AFP.

Jotkut jäsenmaat ottivat käyttöön jäsenvaltioiden väliset rajatarkastukset vapaan liikkuvuuden Schengen-alueella viime syksynä, kun Euroopan pakolaiskriisi kärjistyi.

EU:n 28 jäsenmaata edustava Eurooppa-neuvosto antoi torstaina tukensa Euroopan komission viime viikolla antamille suosituksille.

Saksa, Itävalta, Tanska ja Ruotsi sekä Norja olivat pyytäneet rajatarkastuksille jatkoaikaa komissiolta. Norja ei ole EU:n jäsen mutta se on mukana Schengen-sopimuksessa.

EU:n sääntöjen mukaan rajatarkastukset voidaan palauttaa jäsenvaltioiden sisärajoille poikkeusoloissa korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Rajatarkastuksille voi saada luvan puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Edellä mainitut valtiot aloittivat rajatarkastukset viime syksynä, kun Eurooppaan kohdistui pahin muuttoaalto sitten toisen maailmansodan. Eurooppaan hakijoista osa pakenee konflikteja kuten Syyrian ja Irakin sotia, toiset etsivät Euroopasta parempaa elämää.

Saksa, Itävalta, Tanska ja Ruotsi ovat varoittaneet, että Pariisin ja Brysselin terrori-iskut osoittivat terroristijärjestöjen pyrkivän käyttämään hyväkseen rajatarkastusten heikkouksia.

Eurooppa-neuvoston mukaan rajatarkastusten jatkaminen Schengen-alueen sisärajoilla on tarpeellista, koska Schengenin ulkoraja Kreikassa ei ole vielä riittävän pitävä.

Rajatarkastukset vaikuttavat rajanylityksiin Itävallan ja sen kolmen naapurimaan Unkarin, Slovenian ja Saksan välillä.

Lisäksi tarkastuksia on Tanskan ja Saksan välillä, joissakin Tanskan ja Ruotsin satamissa, Ruotsin ja Tanskan yhdistävällä Juutinrauman sillalla sekä Norjan satamissa, joista on lauttayhteyksiä Tanskaan, Saksaan ja Ruotsiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat