Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nälästä kärsivä kansa vaatii presidentin eroa Venezuelassa

”Maamme on lähellä sosiaalista suurtuhoa”, arvioi oppositiojohtaja.

Ulkomaat
 
HANDOUT
Nicolás Maduro
Nicolás Maduro Kuva: HANDOUT

Venezuelan alati kurjistuva taloustilanne on tyhjentänyt kansalaisten ruokavarastot ja tuonut nälkäiset kansalaiset kaduille vaatimaan maan presidentin Nicolás Maduron eroa.

Mielenosoittajat vaativat kansanäänestystä presidentin erottamiseksi. Yhteenotoissa turvallisuusviranomaisten kanssa on kuollut useita venezuelalaisia.

”Maamme on lähellä sosiaalista suurtuhoa. Väkivallan välttämiseksi kansanäänestys on järjestettävä”, vaati oppositiokoalitio MUD:n johtaja Jesús Torrealba keskiviikkoisten mielenosoitusten aikaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Maata kurittaa talousongelmien lisäksi kova kuivuus, jonka takia sähköä tuottavat vesivoimalat ovat vaikeuksissa. Venezuela on ollut riippuvainen lähes yksinomaan öljytuloista.

Venezuelalaisten syyttävä sormi osoittaa Maduroa, jonka hallinto on määrännyt muun muassa rajoituksia sähkönjakeluun ja lyhentänyt virkamiesten työviikon kaksipäiväiseksi sähköpulan vuoksi. Sosialistien Maduro on puolestaan syyttänyt vaikeuksista kapitalistien juonittelua ja opposition suunnitelmia vallankaappauksesta.

Venezuelan yliopistojen tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan 87 prosenttia 1 500 haastatellusta kertoi, etteivät heidän tulonsa riitä enää ruokakulujen kattamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat