Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Alastonkuvilla kiristäminen USA:ssa luultua yleisempää – suurin osa uhreista ala-ikäisiä

Kiristäjien joukossa opiskelijoita, virkamiehiä ja jopa isiä.

Ulkomaat
 

Alastonkuvilla kiristäminen Yhdysvalloissa on luultua yleisempää, toteaa amerikkalainen ajatushautomo Brookings Institution tuoreessa tutkimuksessaan.

Englannin kielessä alastonkuvilla kiristämiseen on jo syntynyt oma käsitteensä, sextortion. Kiristämiseen voi liittyä tietomurto uhrin nettikameraan tai koneelle, joista varastetaan rohkeita kuvia tai videoita.

Brookings Institutionin tutkimuksen mukaan 71 prosenttia uhreista on alaikäisiä. Lähes kaikki aikuiset uhrit ovat naisia.

Tekijät sen sijaan ovat miehiä. Joukossa on korkeakouluopiskelijoita, valtion viraston työntekijöitä, jopa uhrien isiä ja isäpuolia.

Instituutin mukaan Yhdysvalloissa tarvittaisiin uusia lakeja, jotka koskevat juuri alastonkuvilla kiristämistä verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Tähän asti tapauksia on viety eteenpäin joko lapsipornoon, salakatseluun, kiristykseen tai tietomurtoon liittyvinä rikoksina. Lain näkökulmasta tutkitun kaltaista verkkokiristystä ei ole Yhdysvalloissa olemassa.

Ajatushautomo kertoo tutkineensa 78 sextortion-käsitteeseen liittyvää tapausta viime vuosilta. Tutkimuksessa olleista tapauksista löytyi yli 1 400 uhria, minkä epäillään olevan vain pieni osa kaikista. Todellinen uhrien lukumäärä voi olla 3 000–6 500:n välillä.

Brookings-instituutin tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat