Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU vahvisti Schengenin tarkastusten jatkoajan

Rajatarkastuksia jatketaan ainakin seuraavat puoli vuotta

Ulkomaat
 

EU:n jäsenmaat vahvistivat torstaina puolen vuoden jatkoajan rajatarkastuksille Schengen-alueen sisärajoilla, kertoo uutistoimisto AFP.

Jotkin jäsenmaat ottivat käyttöön jäsenvaltioiden väliset rajatarkastukset vapaan liikkuvuuden Schengen-alueella viime syksynä, kun Euroopan pakolaiskriisi kärjistyi.

Unionin 28:aa jäsenmaata edustava Eurooppa-neuvosto antoi torstaina tukensa Euroopan komission viime viikolla antamille suosituksille.

Saksa, Itävalta, Tanska ja Ruotsi sekä Norja olivat pyytäneet rajatarkastuksille jatkoaikaa komissiolta. Norja ei ole EU:n jäsen, mutta se on mukana Schengen-sopimuksessa.

EU:n sääntöjen mukaan rajatarkastukset voidaan palauttaa jäsenvaltioiden sisärajoille poikkeusoloissa korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Rajatarkastuksille voi saada luvan puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Edellä mainitut valtiot aloittivat rajatarkastukset viime syksynä, kun Eurooppaan kohdistui pahin muuttoaalto sitten toisen maailmansodan. Eurooppaan hakijoista osa pakenee konflikteja, kuten Syyrian ja Irakin sotia. Toiset taas etsivät Euroopasta parempaa elämää.

Saksa, Itävalta, Tanska ja Ruotsi ovat varoittaneet, että Pariisin ja Brysselin terrori-iskut osoittivat terroristijärjestöjen pyrkivän käyttämään hyväkseen rajatarkastusten heikkouksia.

Eurooppa-neuvoston mukaan rajatarkastusten jatkaminen Schengen-alueen sisärajoilla on tarpeellista, koska Schengenin ulkoraja Kreikassa ei ole vielä riittävän pitävä.

Rajatarkastukset vaikuttavat rajanylityksiin Itävallan ja sen kolmen naapurimaan, Unkarin, Slovenian ja Saksan, välillä.

Lisäksi tarkastuksia on Tanskan ja Saksan välillä, joissakin Tanskan ja Ruotsin satamissa, Ruotsin ja Tanskan yhdistävällä Juutinrauman sillalla sekä Norjan satamissa, joista on lauttayhteyksiä Tanskaan, Saksaan ja Ruotsiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat