Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clintonin perhesäätiön epäillään ohjanneen rahoitusta Clintoneiden ystävien omistamalle yhtiölle

Säätiön rahaliikenne on herättänyt epäilyjä aiemminkin

Ulkomaat
 
Mike Segar / Reuters
Hillary Clinton kampanjatilaisuudessaan torstaina.
Hillary Clinton kampanjatilaisuudessaan torstaina. Kuva: Mike Segar / Reuters

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Hillary Clintonin perheen säätiöstä on löytynyt uusia epäselvyyksiä, kirjoittaa The Wall Street Journal -lehti.

Perheen säätiön hallinnoima ohjelma Clinton Global Initiative järjesti rahoituksen, joka hyödytti Clintoneiden ystävien osittain omistamaa yritystä.

Wall Street Journalin kertoma rahoitusjärjestely tehtiin vuonna 2010.

Clinton Global Initiativen vuosittain järjestämässä tapahtumassa julkistetaan useita rahalahjoituksia, joita yhtiöt, yksittäiset ihmiset tai voittoa tavoittelemattomat yhteisöt osoittavat erilaisten globaalien haasteiden ratkomiseen.

Clintoneiden säätiö toimii ohjelmassa eräänlaisena välikätenä, joka saattaa lahjoittajia ja lahjoitusten kohteita yhteen. Yleensä lahjoitukset menevät hyväntekeväisyys- tai kansalaisjärjestöille.

Vuonna 2010 Clinton Global Initiative kuitenkin poikkeuksellisesti ohjasi kahden miljoonan dollarin rahoituksen yhtiölle nimeltä Energy Pioneer Solutions, jonka liikeideana oli lämpöeristää ihmisten koteja ja antaa heidän maksaa työ energialaskussaan. Yhtiö sai lisäksi Yhdysvaltain energiaministeriöltä 812 000 dollarin avustuksen.

Wall Street Journalin lähteet kertovat lehdelle, että Hillary Clinton itse oli aktiivinen silloisen energiaministerin Steven Chun suuntaan. Lehden haastattelema Chu ei kuitenkaan muista tällaista keskustelua.

Clintoneiden perhesäätiön saamat lahjoitukset ovat olleet esillä aiemminkin Yhdysvaltain presidenttiehdokaskampanjoiden aikana.

Säätiö on saanut lahjoituksia eri maiden hallituksilta sekä yhtiöiltä, mikä on nostanut keskusteluun Hillary Clintonin riippumattomuuden mahdollisena tulevana presidenttinä.

Tämänkertainen kohu on luonteeltaan hieman toisenlainen ja liittyy siihen, että Yhdysvalloissa verovapaa ja hyväntekeväisyyttä varten perustettu säätiö ei saisi edistää yksityisiä intressejä, vaan sen pitäisi toimia yleishyödyllisesti ja edistää esimerkiksi koulutuksen kehittämistä.

Energy Pioneer Solutionsin perustaja on Scott Kleeb, joka pyrki kahdesti Yhdysvaltain kongressiin Nebraskasta demokraattien riveistä. Hän omistaa yhtiöstä vajaan kolmanneksen.

Yhden kolmanneksen yhtiöstä omistaa Julie Tauber McMahon, joka on Hillary Clintonin puolison Bill Clintonin läheinen ystävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat