Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi Franciscus harkitsee naisten nimittämistä diakonissojen virkaan

Ulkomaat
 
STEFANO RELLANDINI / Reuters
Paavi kertoi nimittävänsä komitean tarkastelemaan naisten roolia kirkossa, sillä asiaan tarvitaan ”selkeyttä”.
Paavi kertoi nimittävänsä komitean tarkastelemaan naisten roolia kirkossa, sillä asiaan tarvitaan ”selkeyttä”. Kuva: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Paavi Franciscus harkitsee naisten nimittämistä diakonissojen virkaan, kertoo brittilehti The Guardian.

Naisten nimittäminen diakonissoiksi olisi suuri muutos katoliselle kirkolle, joka on kieltänyt naisia toimimasta papistossa. Katolinen kirkko opettaa, ettei naisista voi tulla pappeja, koska Jeesus valitsi vain miehiä apostoleikseen.

Diakonissat voisivat johtaa rukoustilaisuuksia ja hoitaa muita kirkollisia tehtäviä papin poissa ollessa. Esimerkiksi ehtoollisen pyhittäminen ja synnintunnustusten kuuleminen on kuitenkin kielletty.

Vaikka paavi on aiemmin kieltänyt mahdollisuuden naispappeihin, on hän myös puolustanut naisten roolin laajentamista kirkon sisällä.

Paavi kertoi nimittävänsä komitean tarkastelemaan naisten roolia kirkossa, sillä asiaan tarvitaan ”selkeyttä”. Paavin mukaan kirkon tulisi kohdella nunnia suuremmalla kunnioituksella.

Paavi Franciscuksen kommentit tulevat mitä todennäköisimmin synnyttämään levottomuutta konservatiivisten katolilaisten keskuudessa. Liberaalina pidetyn paavin on pelätty työntävän kirkkoa edistysmielisempään suuntaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat