Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman vanhin ihminen kuoli – oli viimeinen 1800-luvulla syntynyt amerikkalainen

Susannah Mushatt Jonesin avain pitkään elämään ja onnellisuuteen oli rakkaus, jolla hän ympäröi itsensä, ja positiivinen energia.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Lucas Jackson / Reuters
Susannah Mushatt Jones juhli viime vuoden heinäkuussa 116-vuotissyntymäpäiviään Brooklynissa yhdessä läheistensä kanssa.
Susannah Mushatt Jones juhli viime vuoden heinäkuussa 116-vuotissyntymäpäiviään Brooklynissa yhdessä läheistensä kanssa. Kuva: Lucas Jackson / Reuters

Maailman vanhin nainen Susannah Mushatt Jones on kuollut 116 vuoden ikäisenä New Yorkissa Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto AP.

Jones kuoli torstaiyönä vanhuksille tarkoitetussa julkisessa asuntolassa Brooklynissa, kertoo vanhenemisprosesseihin erikoistuneen tutkimusryhmän asiantuntija Robert Young. Youngin tutkimusryhmä pitää kirjaa maailman pisimpään eläneistä ihmisistä.

Jones oli Youngin mukaan ollut sairaana viimeiset kymmenen päivää. Jones asui 30 vuotta asuntolaitoksessa, jossa hän osallistui aktiivisesti vuokralaisvartiointiin 106-vuotiaaksi asti. Young kertoo Jonesin olleen viimeinen amerikkalainen, joka oli syntynyt 1800-luvulla.

Huffington Post -lehdelle viime vuonna antamassaan haastattelussa Jones kertoi elävänsä päihteetöntä elämää ja nukkuvansa paljon. Jonesin mukaan avain pitkään elämään ja onnellisuuteen löytyy myönteisestä energiasta ja ympäröimällä itsensä rakkaudella.

Perheenjäsenet kertoivat viime vuonna kunnioittavansa Jonesin osoittamaa rakkautta perhettä kohtaan ja hänen anteliaisuuttaan.

Jones syntyi 6. heinäkuuta vuonna 1899 pienessä maalaiskaupungissa lähellä Montgomerya Alabaman osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Jones oli yksi 11 sisaruksesta, ja hän kävi koulua, joka oli tarkoitettu nuorille tummaihoisille tytöille. Hän valmistui lukiosta vuonna 1922 ja auttoi sen jälkeen perhettään täysipäiväisesti sadonkorjuussa.

Tehtyään vuoden viljelystöitä Jones lähti lastenhoitajaksi New Jerseyhin ja muutti sieltä myöhemmin New Yorkiin. Jonesilla ei ollut koskaan omia lapsia, ja naimisissa hän ehti olla vain muutaman vuoden. Jones piti kuitenkin kovasti lapsista, kertoi Lois Judge tädistään uutistoimisto AP:n viime vuonna tekemässä haastattelussa.

Jones perusti New Yorkissa lukioystäviensä kanssa apurahaston nuorille afroamerikkalaisille tytöille tukeakseen heidän korkeakouluun pääsyä.

Epävirallisesti maailman vanhin ihminen ja maailman vanhin nainen on nyt uutistoimisto AP:n mukaan 116-vuotias Emma Morano, joka asuu Verbaniassa, Italiassa.

Maailman vanhin mies on israelilainen 112- vuotias Yisrael Kristal, jonka iän Guinnessin ennätysten kirja todensi maaliskuussa.

Kaikkein vanhin koskaan elänyt ihminen on Jeanne Louise Calment. Hän kuoli vuonna 1997 Ranskassa 122-vuotiaana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat