Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän ja Viron vakoojapeli jatkui

FSB ilmoitti ottaneensa Pietarissa kiinni Viron asukkaan.

Ulkomaat
 

Tallinna

Vakoilijapeli Venäjän ja Viron välillä jatkuu. Perjantaina oli Venäjän siirron vuoro. Venäjän turvallisuuspoliisi FSB ilmoitti uutistoimisto Interfaxin välityksellä ottaneensa Pietarissa kiinni Viron asukkaan Arsen Mardaleišvilin.

Mardaleišvilia epäillään tiedon hankinnasta Venäjän asevoimista Virolle. Toimeksiantajana olisi FSB:n mukaan ollut Viron turvallisuuspoliisi Kapo.

”Olemme tietoisia tapahtuneesta”, kommentoi Kapon lehdistöedustaja Harrys Puusepp.

Mardaleišvili kuuluu Virossa vakituisesti asuviin kansalaisuudettomiin, ja hänellä on rikosrekisteri lievistä lainrikkomuksista. Hän on jo toinen Venäjällä Viron hyväksi vakoilusta epäilty tänä vuonna.

Helmikuussa Venäjän FSB otti Moskovan Šeremetjovon lentokentällä kiinni virolaisen ilmailualan liikemiehen Raivo Suden. Susi on ollut siitä asti pidätetty. Häntä syytetään Venäjällä vakoilusta vuosina 2004–2007.

Susi itse on ilmoittanut kirjeessä Postimees-lehdelle, että pitää itseään FSB:n panttivankina, jota ilmeisesti käytetään vaihdokkina Venäjän hyväksi vakoillutta vastaan.

Susi viittasi virolaiseen turvallisuuspoliisiin Eston Kohveriin, jonka Venäjän FSB otti kiinni epäselvissä oloissa Viron ja Venäjän välisellä rajalla 2014 ja vaihtoi viime vuonna venäläisvakoilijaan.

Ennen Susin ja Mardaleišvilin kiinni ottoa Venäjällä Viro oli ottanut kiinni kolme miestä yhteistyöstä Venäjän FSB:n kanssa. Yhteistyö mahdollisti Viron mukaan salakuljetuksen.

Tarton käräjäoikeus tuomitsi FSB:n yhteysmiehet valtionvastaisesta toiminnasta. Kaksi tuomiota langetettiin viime lokakuussa ja yksi helmikuussa.

Toistaiseksi vakoilijapelissä Virolla on siis kolme tuomittua Venäjän kahta kiinni otettua vastaan. Jos peli jatkuu samaan tahtiin, Venäjän FSB saa lähiaikoina kiinni vielä kolmannen Viron hyväksi vakoilleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat