Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis iski jalkapallojoukkue Real Madridin fanien kahvilaan Irakissa – 12 kuoli

Espanjalainen jalkapallojoukkue esitti surunvalittelut irakilaisten faniensa omaisille.

Ulkomaat
 
STRINGER
Kahvila al-Furat iskun jälkeen Irakin Baladissa. Paikalliset Real Madridin fanit olivat kokoontuneet kahvilaan katselemaan vanhoja jalkapallo-otteluita, kun Isisin asemiehet hyökkäsivät.
Kahvila al-Furat iskun jälkeen Irakin Baladissa. Paikalliset Real Madridin fanit olivat kokoontuneet kahvilaan katselemaan vanhoja jalkapallo-otteluita, kun Isisin asemiehet hyökkäsivät. Kuva: STRINGER

Jihadistijärjestö Isisin asemiehet tekivät perjantaina verisen iskun kahvilaan, jonne oli kokoontunut jalkapallojoukkue Real Madridin kannattajia Irakissa. Ainakin 16 ihmistä kuoli ja 20 haavoittui iskussa Baladin kaupungissa, kertoo espanjalainen urheilulehti Diario AS.

Kolme aseistautunutta miestä hyökkäsi al-Furat-kahvilaan shiialaisessa Baladin kaupungissa perjantaiaamuna. Kahvilaan oli kokoontunut noin viisikymmentä Real Madridin fania katselemaan vanhoja otteluita.

Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjät ampuivat sattumanvaraisesti kahvilassa olevia ihmisiä.

Diario AS:n haastattelema Real Madridin kannattajakerhon puheenjohtaja Baladissa sanoi, että Isis pitää jalkapalloa islaminvastaisena.

Isis ilmoitti kuitenkin tiedotteessaan, että iskun kohteina oli shiialaiset asemiehet, kertoo Britannian yleisradio BBC. Tiedotteessa ei ollut viittauksia jalkapalloon tai Real Madridiin.

Jalkapallojoukkue Real Madrid julkaisi puolestaan tiedotteen, jossa se esitti surunvalittelut terrori-iskun uhrien omaisille ja muistutti, että jalkapallon tavoitteena on ihmisten kohtaaminen ja rauhanomainen yhteiselo.

Uutistoimistojen mukaan hyökkääjät pakenivat paikalta. Tunteja myöhemmin yksi hyökkääjistä räjäytti itsensä, kun shiialaiset asejoukot olivat piirittäneet hänet. Neljä ihmistä kuoli räjähdyksessä.

Reutersin mukaan paikalliset asukkaat olivat polttaneet elävältä yhden hyökkääjistä. Hän oli piileskellyt läheisessä talossa ja tunnustanut osallistuneensa iskuun.

Balad on enimmäkseen shiiojen asuttama kaupunki noin 80 kilometriä Bagdadista pohjoiseen. Se oli lyhyen aikaa Isisin ”kalifaatin” hallinassa kesällä 2014.

Isis on viime päivinä kiihdyttänyt iskujaan Irakissa. Keskiviikkona yli 90 ihmistä kuoli Isisin kolmessa itsemurhaiskussa Bagdadissa. Iskuista kaksi tehtiin shiia-alueille.

Isis on sunnalainen äärijärjestö, joka pitää shiioja vääräuskoisina.

Irakin hallituksen mukaan Isis on menettänyt runsaasti alueita, joita se aiemmin hallitsi Irakissa.

Enimmillään Isisin hallinnassa oli noin 40 prosenttia Irakin pinta-alasta, mutta nyt enää 14 prosenttia, Irakin hallitus kertoi keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat