Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhanalainen sumatransarvikuono Ratu sai poikasen – lajia luonnonvaraisena enää alle sata

Uuden poikasen synnyttänyt Ratu teki historiaa jo vuonna 2012, kun se synnytti ensimmäisen vankeudessa syntyneen sarvikuononpoikasen Indonesiassa yli sataan vuoteen.

Ulkomaat
 

Tutkijat ja luonnonsuojelijat puhkesivat kyyneliin torstaina, kun äärimmäisen uhanalainen sumatransarvikuono synnytti poikasen Way Kambasin kansallispuistossa Sumatran saarella Indonesiassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Sumatransarvikuononaaras Ratun synnyttämä poikanen on viides sumatransarvikuono, joka on syntynyt kasvattamossa.

Sarvikuonojärjestö IRF:n johtajan Susie Ellisin mukaan sumatransarvikuonon harvinaisuus teki tästä syntymästä ”erittäin merkittävän”.

”Jokainen syntymä merkitsee. Vaikka yksi syntymä ei pelasta lajia, maailmassa on nyt yksi sumatransarvikuono enemmän”, Ellis sanoi.

Sumatransarvikuono on erittäin harvinainen: niitä arvellaan elävän luonnonvaraisena enää alle sata. Lajia uhkaa sukupuutto salametsästyksen ja elinympäristön tuhoutumisen vuoksi.

Salametsästäjät tekevät kauppaa sumatransarvikuonon sarvilla ja muilla ruumiinosilla, jotka ovat kovissa hinnoissa mustassa pörssissä. Sarvikuonosta saatavia osia käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.

Sumatran saaren sademetsiä tuhotaan palmuöljyn, sellun ja paperitehtaiden vuoksi.

Uuden poikasen synnyttänyt Ratu teki historiaa jo vuonna 2012, kun se synnytti ensimmäisen vankeudessa syntyneen sarvikuononpoikasen Indonesiassa yli sataan vuoteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat