Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigerian huippukokouksessa pohditaan keinoja pelättyä Boko Haramia vastaan

Huippukokoukseen osallistuvat Beninin, Kamerunin, Tšadin ja Nigerian johtajat sekä Ranskan presidentti François Hollande, Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Antony Blinken ja Britannian ulkoministeri Philip Hammond.

Ulkomaat
 
Dan Kitwood / Reuters
Nigerian presidentti Muhammadu Buhari on vannonut voittavansa Boko Haramin virkakautensa ensimmäisen vuoden loppuun mennessä.
Nigerian presidentti Muhammadu Buhari on vannonut voittavansa Boko Haramin virkakautensa ensimmäisen vuoden loppuun mennessä. Kuva: Dan Kitwood / Reuters

Nigeria isännöi lauantaina huippukokousta, jossa Afrikan maat ja länsimaat keskustelevat sotilaallisesta yhteistyöstä Boko Haramia vastaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Huippukokoukseen osallistuvat Beninin, Kamerunin, Tšadin ja Nigerian johtajat sekä Ranskan presidentti François Hollande, Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Antony Blinken ja Britannian ulkoministeri Philip Hammond.

Myös Länsi- ja Keski-Afrikan ryhmittymät sekä Euroopan unioni on kutsuttu kokoukseen.

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari on vannonut voittavansa Boko Haramin virkakautensa ensimmäisen vuoden loppuun mennessä eli tässä kuussa. Buharin on tarkoitus tavata Ranskan presidentti Hollande Villa Abujassa.

Nigerian armeijan mukaan Boko Haramin joukot ovat epäjärjestyksessä. Nigerian sotilaat ovat edenneet Boko Haramin tukialueelle Sambisan metsään.

Voitosta on kuitenkin vielä liian aikaista puhua. Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Blinken kertoi perjantaina, että Koillis-Nigeriasta Pohjois-Kameruniin lentäneet yhdysvaltalaiset kauko-ohjattavat lennokit eivät havainneet Boko Haramissa antautumisen merkkejä.

Nigeria ja Ranska allekirjoittivat hiljattain sopimuksen läheisemmästä sotilaallisesta yhteistyöstä sekä tiedustelutietojen vaihdosta. Ranska haluaa auttaa Nigeriaa toteuttamaan alueellisen ratkaisun islamistien kapinassa.

Ranska on perinteisesti keskittynyt auttamaan sen entisiä siirtomaita, jotka ympäröivät Nigeriaa. Ranskalaiset ovat halunneet tiivistää sidettään entisiin siirtomaihin ja haluavat avustaa taloudellista kehitystä vaikeuksissa olevalla alueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat