Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karanneet tiikerit palautettiin takaisin turvakotiin Hollannissa

Aitauksestaan karanneita tiikereitä yritettiin palauttaa tuntien ajan takaisin turvakotiin. Turvakodin edustajan mukaan kukaan ei ollut vaarassa takaa-ajon aikana.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma

Karanneet bengalintiikerit on saatu kiinni Oldeberkoopin kylän lähellä Hollannissa lauantaina, kertoi uutistoimisto Reuters.

Bengalintiikerit Radjah ja Delhi olivat karanneet kissaeläinten turvakodin aitauksesta. Aitauksen portti oli vahingossa jäänyt auki, kertoi hollantilainen media Reutersin mukaan. Tiikerit pysyivät turvakodin mailla, vaikka maita ympäröivien aitojen sanottiin olevan liian heikkoja estääkseen tiikereitä poistumasta alueelta.

Poliisit ja eläinlääkärit yrittivät palauttaa tiikereitä takaisin turvakotiin tuntien ajan. Poliisit aloittivat etsinnät helikopterin avustuksella ja twiittasivat tiikereiden olevan näkyvissä. Ensimmäinen yritys rauhoittaa tiikerit lääkenuolella epäonnistui.

Poliisi sai lopulta rauhoitettua kaksikon ja palautettua ne takaisin turvakotiin. Poliisi kiitteli myöhemmin twiiteissään koiranpyydystäjää ja eläinlääkäriä, jotka saivat tiikerit rauhoitettua lääkkeellä.

Oldeberkoopin asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa sinä aikana, kun tiikerit olivat vapaana. Kylässä asuu noin 1 500 ihmistä. Kukaan ei ollut vaarassa takaa-ajon aikana, sanoi Felida-keskuksen edustaja Gijsje van Bentum.

Felida-keskus, joka on bengalintiikereiden koti, ottaa vastaan isoja kissaeläimiä sirkuksista ja eläintarhoista ja huolehtii niistä. Keskus tekee työtä myös sen eteen, että kissaeläimet sijoitetaan isompaan turvakotiin Etelä-Afrikkaan.

Tiikerikaksikko pelastettiin Pohjois-Saksassa sijaitsevasta eläintarhasta, jonka omistajalla ei ollut enää varaa pitää tiikereitä.

Keskuksen internetsivujen mukaan turvakodissa asuu kaksi leijonaa, kahdeksan tiikeriä, musta jaguaari ja leopardi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat