Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 60-vuotiaiden hedelmällisyyshoidoista tunnettua gynekologia epäillään munasolujen varastamisesta

Italialaisen gynekologin epäillään ottaneen potilaalta munasoluja ilman tämän suostumusta. Hänet on pidätetty.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma

Italialaisen gynekologin Severino Antinorin, 70, epäillään varastaneen potilaansa munasoluja, kertoo uutistoimisto AFP. Hänet pidätettiin Rooman Fiumicinon lentokentällä perjantaina.

Munasolujen viemisestä teki valituksen 24-vuotias espanjalaisnainen, joka työskenteli sairaanhoitajana Antinorin johtamalla klinikalla Milanossa.

Antinorilta on viety toistaiseksi lupa lääkärin ammatin harjoittamiseen. Hänet määrättiin Roomassa kotiarestiin epäiltynä ryöstöstä ja vamman aiheuttamisesta, kertoo poliisi.

Antinoria syytetään siitä, että hän olisi ottanut 24-vuotiaan naisen töihin klinikalle ja todennut tällä kystan munasarjoissa vain päästäkseen viemään tältä munasolut.

Nainen itse sanoo, että hän oletti Antinorin hoitavan kystan pois pistoksella. Sen sijaan naisen mukaan hänet nukutettiin ja hänet vietiin leikkaukseen vastoin hänen tahtoaan. Kun nainen tuli tajuihinsa toimenpiteen jälkeen, hän soitti hätäpalveluun, mikä käynnisti tapauksen tutkinnan.

Antinorin asianajajat pitävät syytteitä järjettöminä. Yksi heistä kertoi medialle lauantaina, että nainen olisi nimenomaan itse suostunut luovuttamaan munasolujaan ja myös allekirjoittanut tarvittavat paperit kuukausia ennen leikkausta.

Syyttäjät epäilevät, että nainen ei välttämättä ole yksittäistapaus.

Antinori tunnetaan lääkärinä siitä, että hän on auttanut yli 60-vuotiaita naisia saamaan lapsia. Hän tuli kuuluisaksi vuonna 1994, kun hänen hoitamansa Rossana Della Corte synnytti pojan 63-vuotiaana hedelmällisyyshoitojen avulla.

Italialaisnainen oli tuolloin maailman vanhin synnyttäjä, mutta ennätys on sittemmin mennyt rikki useita kertoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat