Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Saksa käyttää lähes sata miljardia euroa pakolaisiin

Summaan sisältyy pakolaisten majoitus- ja kotoutuskulut sekä pakolaiskriisin juurisyiden ratkaisemiseen käytettävät kulut seuraavan viiden vuoden aikana, kertoo Der Spiegel -lehti

Ulkomaat
 

Saksan liittotasavallan hallitus valmistautuu käyttämään lähes sata miljardia euroa pakolaiskriisin hoitoon vuoteen 2020 mennessä, kertoo Der Spiegel -lehti.

Lehden lähteenä on liittotasavallan talousministeriön asiakirjaluonnos. Asiakirjan mukaan hallitus varautuu käyttämään rahaa pakolaiskriisiin yhteensä 93,6 miljardia euroa seuraavan viiden vuoden aikana.

Vertailun vuoksi Suomen valtion menot vuonna 2015 olivat noin 54 miljardia euroa.

Summan odotetaan aiheuttavan soraääniä erityisesti maahanmuuttovastaisessa liikkeessä.

Maahanmuuttovastainen liike on vahvistunut Euroopan suurimmassa taloudessa sen jälkeen, kun yli miljoona maahanmuuttajaa saapui Saksaan viime vuonna. Monet tulijoista pakenevat sotia kuten Syyrian ja Irakin sotaa Lähi-idässä.

Maahantulijoiden määrä on lähtenyt laskuun tänä vuonna EU:n ja Turkin välisen sopimuksen myötä.

Der Spiegelin mukaan summaan sisältyy pakolaisten majoitus- ja kotoutuskuluja sekä pakolaiskriisin juurisyiden ratkaisemiseen käytettäviä kuluja.

Kulujen laskemisessa on otaksuttu, että Saksaan saapuu tänä vuonna noin 600 000 pakolaista ja muuta siirtolaista, ensi vuonna 400 000 ja sitä seuraavina vuosina 300 000 kunakin vuonna. Viranomaiset arvioivat, että 55 prosenttia pakolaisstatuksen saaneista on töissä viiden vuoden kuluttua.

Talousministeriön tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta lukuja, mutta sanoi, että hallitus käy parhaillaan keskusteluja maahanmuuton kustannuksista osavaltioiden kanssa.

Lehden mukaan 25,7 miljardia euroa käytetään työttömyyskorvauksiin ja asuntolisiin vuoteen 2020 mennessä.

5,7 miljardia käytetään kielikursseihin ja 4,6 miljardia työllistämishankkeisiin.

Saksan hallitus ja osavaltiot eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, kenen kuuluu kustantaa pakolaiskriisistä aiheutuneet kustannukset, kertoo uutistoimisto Reuters. Osavaltiot haluavat, että liittotasavalta maksaa kuluista puolet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat