Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoon ex-pormestari Boris Johnson vertaa EU:ta Hitlerin natsivaltioon – ”EU haluaa muodostaa supervaltion”

Boris Johnson varoittaa, että vaikka Brysselin byrokraatit käyttävät ”erilaisia metodeja” kuin natsidiktaattori, he pyrkivät yhtä lailla yhdistämään Euroopan yhden ”auktoriteetin” alle.

Ulkomaat
 
Brexit selitettynä minuutissa
Brexit selitettynä minuutissa
Britannian mahdollinen ero EU:sta eli Brexit on vuoden suurimpia uutisia. Mistä siinä on kyse?
Fakta

Jos ero tulee, alkavat neuvottelut ehdoista

 Britannia äänestää EU-jäsenyytensä tulevaisuudesta kesäkuun 23. päivänä. Maassa asuvista EU-kansalaisista äänioikeus on vain irlantilaisilla, maltalaisilla ja kyproslaisilla.

 Britannia liittyi EU:n edeltäjäyhteisöön 1973. Jäsenyydestä järjestettiin kansanäänestys jo 1975. Puoltoäänten osuus oli 63 prosenttia.

 Jos britit päätyvät EU-eroon, aikaa Britannian ja EU:n suhteen uudelleenjärjestelyihin on kaksi vuotta. Neuvotteluaika alkaa siitä, kun brittihallitus ilmoittaa lähtöpäätöksestä.

Puheet Britannian EU-jäsenyyden ympärillä käyvät yhä raivokkaammiksi, kun kansanäänestykseen maan jäsenyydestä on aikaa enää hieman yli kuukausi.

Britannian eroa EU:sta vaativalle Brexit-kampanjalle kasvot antaneen Boris Johnsonin mukaan Euroopan unioni pyrkii luomaan samanlaisen supervaltion kuin Hitler, kertoo brittilehti The Telegraph.

The Telegraphille antamassaan kovasanaisessa haastattelussa Lontoon entinen pormestari Johnson varoittaa, että vaikka Brysselin byrokraatit käyttävät erilaisia metodeja kuin natsidiktaattori, he pyrkivät yhtä lailla yhdistämään Euroopan yhden auktoriteetin alle.

”Napoleon, Hitler ja erinäiset ihmiset yrittivät tätä, ja yritykset päättyivät traagisesti. Ikuinen ongelma on se, että Euroopan ideassa ei ole lojaaliutta. Ei ole olemassa yhtä auktoriteettia, jota kuka tahansa kunnioittaisi tai ymmärtäisi. Tämä aiheuttaa massiivisen demokraattisen tyhjiön”, Johnson sanoo haastattelussa.

The Guardianin mukaan Johnsonin puheet nostattivat kritiikkiaallon, jossa entisen pormesterin puheita arvosteltiin loukkaaviksi ja moraalittomiksi.

”Eron puolesta puhuvat kampanjoijat ovat menettäneet taloudelliset argumenttinsa, ja nyt he ovat menettämässä myös moraalisen kompassinsa. Toisen maailmansodan kauhujen jälkeen EU auttoi päättämään konfliktien vuosisadan Euroopassa. Boris Johnsonin vertaus on sekä loukkaava että epätoivoinen”, totesi oppositiovaikuttaja Hilary Benn.

EU:ssa pysymistä kannattava, entinen ministeri Yvette Cooper syytti Johsonin pelaavan likaista peliä.

”Mitä enemmän hän levittää tällaista hysteeristä väitettä, sitä enemmän hän paljastaa häpeällisen arviointikykynsä puutteen, halukkuutensa tehdä kyynistä politiikkaa sekä argumenttiensa tyhjyyden”, Cooper sanoi.

Johnsonin mukaan EU:n ”tuhoisat” epäonnistumiset ovat vauhdittaneet jännitteitä jäsenvaltioiden välillä ja antaneet Saksalle mahdollisuuden kasvattaa voimaansa, eli ”ottaa valtaansa Italian talouden ja tuhota Kreikan”.

Johnson vetoaa pääministeri Winston Churchillin sota-ajan uhmakkuuteen ja kehottaa brittejä olemaan jälleen Euroopan sankareita, vapauttamaan maan ja säästämään itsensä EU:lta äänestämällä EU-eron puolesta kansanäänestyksessä ensi kuussa.

Johnson väittää, että pyrkimykset yhdistää Eurooppa yhden hallituksen alle ovat toistuneet viimeisten 2000 vuoden ajan Euroopan historiassa. Johnsonin mukaan tavoitteena on ollut saada takaisin menetetty kulta-aika, Rooman valtakunta.

Haastattelussa Johnson toteaa, että EU-jäsenyyden taloudellisia hyötyjä on liioiteltu, sillä euro on pikemminkin kiristänyt jännitteitä jäsenvaltioiden välillä.

”Italialaiset, jotka olivat aikoinaan merkittäviä moottorien valmistajia, ovat tuhoutuneet euron myötä – tämä olikin saksalaisten tarkoitus”, Johnson väittää.

Johnsonin mukaan euron kautta Saksa on saavuttanut lyömättömän edun tuottavuudessaan koko euroalueeseen nähden. Siksi brittien tulisikin toimia Euroopan sankareina, terveen järjen äänenä, ja lopettaa tapahtumakulku, joka on karkaamassa käsistä.

ANDREW YATES
Lontoon entinen pormestari Boris Johnson piti puheen Britannian EU-eroa kannattavassa tilaisuudessa huhtikuussa.
Lontoon entinen pormestari Boris Johnson piti puheen Britannian EU-eroa kannattavassa tilaisuudessa huhtikuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat