Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barack Obama arvosteli Donald Trumpin kannanottoja: ”Tietämättömyys ei ole hyve”

Presidentti puhui sunnuntaina yliopisto-opiskelijoille New Jerseyssä.

Ulkomaat
 
MIKE THEILER / Reuters
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui sunnuntaina Rutgersin yliopiston opiskelijoille New Brunswickissa. Vieressä yliopiston rehtori Robert Barchi.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui sunnuntaina Rutgersin yliopiston opiskelijoille New Brunswickissa. Vieressä yliopiston rehtori Robert Barchi. Kuva: MIKE THEILER / Reuters

Viimeistä vuottaan Yhdysvaltain presidenttinä viettävä Barack Obama tuomitsi sunnuntaisessa puheessaan oppimattomuuden ihannoinnin, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja The Guardian -lehti.

”Politiikassa ja elämässä tietämättömyys ei ole hyve. Ei ole hienoa olla pihalla siitä, mistä puhuu”, Obama sanoi puhuessaan Rutgersin yliopiston opiskelijoille New Brunswickin kaupungissa New Jerseyssä. ”Se ei ole aitoutta, suoraa puhetta tai poliittisen korrektiuden haastamista. Se on vain tietämättömyyttä.”

Viesti tulkittiin republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän liikemiehen Donald Trumpin piikittelyksi, vaikkei Obama maininnutkaan ketään nimeltä.

Lisäksi Obama totesi, että maailma on entistä tiiviimmässä yhteydessä ja jatkaa tiivistymistään.

”Muurien rakentaminen ei muuta asioita.”

Yksi Trumpin vaalikampanjan kantavista teemoista on ollut valtavan muurin pystyttäminen maan Meksikon-vastaiselle rajalle.

Myös Trumpin motto ”Make America great again” (Tehdään Amerikasta jälleen mahtava) sai osakseen kritiikkiä.

”Vanhat hyvät ajat eivät olleet pelkästään hyviä”, Obama sanoi ja mainitsi muun muassa köyhyyden, rotuerottelun ja naisten heikon aseman.

Obaman puhe ei keskittynyt pelkästään Trumpiin. Hän muistutti hyvin olevista asioista ja valoi uskoa nuoriin opiskelijoihin.

”Uskokaa demokratiaan. Se ei ole aina kaunista, tiedän kyllä – olen joutunut elämään asian kanssa. Mutta vain siten voimme saavuttaa kehityksen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat