Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iran pidätti kahdeksan ”moraalittomien ja epäislamilaisten” Instagram-kuvien levittämisestä

Teheranin tietoverkkorikollisuuden tuomioistuimen operaatio etsi verkosta malleja, jotka jakavat itsestään kuvia ilman hiuksia peittävää hijabia.

Ulkomaat
 
Reuters
Hijabin käyttö on ollut Iranissa pakollista naisille julkisilla paikoilla vuodesta 1979 lähtien.
Hijabin käyttö on ollut Iranissa pakollista naisille julkisilla paikoilla vuodesta 1979 lähtien. Kuva: Reuters

Iran on pidättänyt kahdeksan ihmistä, jotka ovat tehneet töitä ”epäislamilaisilla” mallisivustoilla etenkin Instagramissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Teheranin tietoverkkorikollisuuden tuomioistuimen operaatio kohdistui malleihin, jotka jakavat itsestään kuvia ilman hiuksia peittävää hijabia.

Hijabin käyttö on ollut pakollista naisille julkisilla paikoilla vuonna 1979 tapahtuneesta Iranin vallankumouksesta lähtien.

Operaation kautta tunnistettiin 170 Instagram-käyttäjää, jotka johtivat tällaisia Instagram-sivustoja: 59 valokuvaajaa ja meikkaajaa, 58 mallia, 51 muotisalongin johtajaa ja designeria sekä kaksi aktiivista instituuttia.

”Tutkimustemme mukaan mallirinki pyörittää noin 20 prosenttia Iranin Instagram-feedistä”, kertoi tuomioistuimen johtaja Javad Babaei valtiollisessa televisiossa myöhään sunnuntaina.

Babaein mukaan pidätetyt ovat ”tehneet ja levittäneet moraalitonta ja epäislamilaista kulttuuria sekä siveettömyyttä”. Siksi oikeuden velvollisuus on ”kohdata ne ihmiset, jotka ovat syyllistyneet tähän järjestäytyneeseen rikollisuuteen”.

Kahdeksan pidätetyn lisäksi 21 ihmistä epäillään rikoksesta. Babaein mukaan ”pistokoe” tehtiin 300 suositulle Instagram-tilille.

Babaein kommentteja seurasi ”opetussessio”, jossa entinen malli Elham Arab kertoi tienanneensa rahaa Instagramin kautta. Arabin mukaan menestyksekäs malli tienaa kuukausittain noin 3 000 euroa.

Instagram on suosittu Iranissa, sillä se on yksi harvoista sosiaalisen median kanavista, joita kansalaiset pääsevät käyttämään. Facebook, Twitter ja Youtube on kielletty Iranissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat