Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angelina Jolie Pitt varoittaa ”kilpajuoksusta pohjalle” pakolais­politiikassa

”Jos naapurisi talo on tulessa, et ole turvassa jos lukitset ovesi”, YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n erityislähettiläs Jolie Pitt sanoo.

Ulkomaat
 
Michalis Karagiannis / Reuter
Angelina Jolie Pitt kuvattuna 16. maaliskuuta 2016.
Angelina Jolie Pitt kuvattuna 16. maaliskuuta 2016. Kuva: Michalis Karagiannis / Reuter

YK:n pakolaisjärjestön erityislähettiläs Angelina Jolie Pitt varoittaa pelon politiikasta ja valtioiden ”kilpajuoksusta pohjalle”, kun ne yrittävät hillitä maahanmuuttoa.

”Hallitsemattoman maahanmuuton pelko on rapauttanut yleistä luottamusta ja hallitusten ja kansainvälisten instituutioiden kykyä hallita tilannetta”, näyttelijänä ja ohjaajana tunnettu Oscar-voittaja Jolie Pitt sanoi maanantaina Lontoossa, jossa hän puhui pakolaiskriisiä käsittelevässä Britannian yleisradioyhtiön BBC:n tilaisuudessa.

Jolie Pittin mukaan nykytilanne on johtanut siihen, että ”pelon politiikkaa ja erottelua” ajavat ovat saaneet tukea viesteilleen.

”Se on luonut riskin kilpajuoksusta pohjatasolle, jossa valtiot kilpailevat siitä, kuka on ankarin yrittäessään suojella itseään hinnalla millä hyvänsä tai naapureista piittaamatta – ja huolimatta kansainvälisistä vastuistaan.”

Jolie Pittin käyttämä race to the bottom eli kilpajuoksu pohjalle tarkoittaa standardien alentamista toisen kilpailijan –tässä tapauksessa esimerkiki naapurivaltion – päihittämiseksi. Pakolaiskriisin paineessa Euroopan maat ovat ottaneet rajatarkastuksia käyttöön ja pystytelleet raja-aitoja naapureidensa kanssa asiasta keskustelematta.

Jolie Pittin mukaan tällainen politiikka voi johtaa vain ongelmien kärjistymiseen entisestään.

”Jos naapurisi talo on tulessa, et ole turvassa jos lukitset ovesi. Voima piilee siinä, ettei ole peloissaan.”

Jolie Pitt kuvaili nykytilannetta ”kerran sukupolvessa” -hetkeksi, jossa kansojen täytyy vetää yhtä köyttä. Jos tilanteen ratkaisemisessa ei onnistuta, vaihtoehtona on erityislähettilään mukaan kaaos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat