Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietovuotaja Snowdenin arkistot avautuvat laajalle joukolle toimittajia

Entistä useammat toimittajat pääsevät tutkimaan tiedustelua koskevia arkistoja.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Andrew Kelly / Reuters
Edward Snowden
Edward Snowden Kuva: Andrew Kelly / Reuters

Tietovuotaja Edward Snowdenin keräämät laajat arkistot aiotaan avata toimittajien tutkittavaksi vähän samaan tapaan kuin Panama-vuotoon liittyvät paperit veroparatiiseista.

Asiasta kertoi toimittaja Glenn Greenwald Intercept-sivustolla, joka oli ensimmäisten joukossa kertomassa Snowdenin tietoja NSA:sta 2013. Nyt sivustolla on aiempaa laajempi kattaus dokumentteja aiheesta, ja toimittajia ja uutisorganisaatioita kutsutaan mukaan tutkimaan niitä tarkemmin.

Snowdenin tietoja on jo aiemmin tutkinut valittu journalistien joukko esimerkiksi Guardianista, New York Timesistä ja Washington Postista. Nyt tiedot avataan entistä suuremmalle toimittajien joukolle, mutta ei vieläkään kenelle tahansa.

Intercept edellyttää uutisorganisaatioilta sitoutumista tiettyihin eettisiin ohjeisiin. Osaa dokumenteissa olevista tiedoista ei haluta julkisuuteen esimerkiksi siksi, että tiedot vahingoittaisivat myös viattomia yksityishenkilöitä.

Vakoilusta ja valtionsalaisuuksien varastamisesta syytetty Snowden on asunut jo pitkään Moskovassa. Aiemmin CIA:n palveluksessa ollut Snowden vuoti tiedotusvälineille laajasti huippusalaisia asiakirjoja Yhdysvaltain ja Britannian tiedusteluviranomaisten valvontajärjestelmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat