Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MI6:n entinen johtaja: Turkin viisumivapaus kuin bensan kaatamista liekkeihin

Brittien tiedustelujohtajana toiminut varoittaa ”populistien kansannoususta”.

Ulkomaat
 
Lucy Nicholson / Reuters
Sir Richard Dearlove
Sir Richard Dearlove Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

Britannian ulkomaantiedustelun entinen johtaja varoittaa viisumivapauden myöntämisestä turkkilaisille. Euroopan unioni on luvannut turkkilaisille viisumivapauden jäsenmaihin, jos maa täyttää siltä vaaditut kymmenet kriteerit.

Sir Richard Dearloven mukaan viisumivapauden myöntäminen turkkilaisille olisi kuin ”bensan kaatamista liekkeihin”. BBC:n haastattelussa hän arvosteli muutoinkin kovasanaisesti EU:n pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaa. Entinen tiedustelujohtaja arvioi, että Eurooppaan tulee lähivuosina pyrkimään miljoonia siirtolaisia.

”Jos Eurooppa ei kykene toimimaan yhtenäisesti ja vakuuttamaan kansalaisten enemmistöä siitä, että se voi hallita siirtolaiskriisiä, on EU:lla vastassaan populistien kansannousu. Tämä on jo nähtävissä”, Sir Richard arvioi.

Sir Richardin mukaan Britannian kesäkuun kansanäänestys maan EU-jäsenyydestä on jo ”ensimmäinen nopanheitto suuremmassa geopoliittisessa pelissä”.

EU ja Turkki ovat sopineet viisumivapaudesta, jos maa täyttää sille asetetut 72 vaatimusta. Osapuolet ovat ajautuneet kuitenkin sanasotaan, sillä Turkki ei suostu muuttamaan terrorismia koskevia lakejaan eurooppalaisten vaatimuksia täyttäviksi. Ellei Turkille viisumivapautta myönnetä, ovat turkkilaiset uhanneet pakolaisvirtojen päästämisellä EU-maihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat