Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Turvalliseksi” luokitellussa Irakissa verisiä pommi-iskuja – jo kymmeniä kuolleita Bagdadissa

Itsemurhapommittaja iski torille, toinen iskuista autopommi.

Ulkomaat
 
Wissm Al-Okili / Reuters
Irakilaiset kokoontuivat tutkimaan autopommin jäänteitä Bagdadissa viime viikolla.
Irakilaiset kokoontuivat tutkimaan autopommin jäänteitä Bagdadissa viime viikolla. Kuva: Wissm Al-Okili / Reuters

Ainakin 63 ihmistä kuoli ja yli sata haavoittui, kun kolme pommia räjäytettiin tiistaina Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Yksi iskuista tehtiin torille ja toinen oli autopommi, kertoi uutistoimisto Reuters. Ainakin torilla räjäytetyssä pommissa kyse oli itsemurhaiskusta. Myös kolmas räjähdys oli paikallisen poliisin mukaan itsemurhaisku.

Alustavasti ei ollut tietoa iskujen tekijöistä. Terroristijärjestö Isis on kuitenkin ollut vastuussa monista viime aikoina tehdyistä pommi-iskuista Bagdadissa. Iskuissa kuoli viime viikolla noin sata ihmistä. Kansalaiset ovat raivostuneet iskujen vuoksi maan hallinnolle, joka ei ole kyennyt takaamaan ihmisten turvallisuutta.

Samaan aikaan Suomessa Maahanmuuttovirasto muutti arvioitaan Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Viraston mukaan turvallisuustilanne on parantunut hiljattain kaikissa kolmessa maassa niin, että kaikille alueille on turvallista palata ”ilman että aseelliset selkkaukset sinänsä aiheuttavat vaaraa henkilölle hänen pelkän läsnäolonsa vuoksi”.

Irak, Somalia ja Afganistan ovat samaan aikaan ulkoministeriön mukaan edelleen maita, joihin matkustamista tulee välttää. Irakin ja Somalian tuoreimmat matkustustiedotteet ovat huhtikuun loppupuolelta, Afganistanin toukokuun alusta.

”Tietyillä yksittäisillä alueilla tilanne on paikallisesti saattanut välillä huonontuakin”, Maahanmuuttovirasto linjaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat