Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roomalainen kasarmi löytyi metrokaivausten keskeltä

Amba Aradamin metroaseman kaivauksista löytyi noin 2 000 vuotta vanha kasarmi, joka sijaitsee 9 metrin syvyydessä.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Stefano Rellandini / Reuters
Colosseumin lähellä sijaitseva Amba Aradam tulee osaksi metron C-linjaa, jonka on tarkoitus avautua vuonna 2020. Ihmisiä käveli rakennustyömaan ohi maaliskuussa 2016.
Colosseumin lähellä sijaitseva Amba Aradam tulee osaksi metron C-linjaa, jonka on tarkoitus avautua vuonna 2020. Ihmisiä käveli rakennustyömaan ohi maaliskuussa 2016. Kuva: Stefano Rellandini / Reuters

Roomassa rakennettavan uuden metrolinjan kaivausten keskeltä on löytynyt suuri roomalainen kasarmirakennus, joka on rakennettu yli 100 vuotta ajanlaskun alun jälkeen hallitsija Hadrianuksen aikana, kertoo BBC.

Kasarmirakennuksen rauniot ovat 900 neliömetrin kokoiset, ja rakennelma kattaa sadan metrin mittaisen käytävän ja 39 huonetta. Hallitsija Hadrianuksen pretoriaanien eli henkivartijakaartin uskotaan asuneen kasarmissa. Henkivartijakaartin perusti Rooman valtakunnan ensimmäinen hallitsija Augustus. Kaarti palveli hallitsijaa henkivartijoina ja henkilökohtaisena sotalaitoksena.

Italian kulttuuriministeriö kuvailee roomalaisen henkivartijakaartin kasarmilöydöstä poikkeukselliseksi. Löytö on niin merkittävä, että Italia suunnittelee luovansa ensimmäisen ”arkeologisen asemansa” Amba Aradamiin, joka on Rooman kolmannen uuden metrolinjan varrella.

Amba Aradam sijaitsee lähellä Colosseumin merkittävää metron vaihtoasemaa. Uuden metrolinjan on tarkoitus avautua vuonna 2020. Colosseumin alueen arkeologian johtaja Francesco Prosperetti sanoi, että metron rakennustyöt eivät myöhästyisi, vaikka aseman muotoilu muuttuisi.

Uutta metroasemaa rakennetaan samaan aikaan, kun arkeologit puhdistavat rakennelman ja sen mosaiikkien ympäriltä likaa 9 metrin syvyydessä. Amba Aradamin kaivauksilta on löydetty myös ihmisen luita, pronssikolikoita ja rannekoruja.

Amba Aradam on nimetty italialaisen fasistivoiton mukaan. Taistelu käytiin hallitsija Haile Selassien etiopialaisia joukkoja vastaan vuonna 1936 Abyssinian sodassa.

Oikaisu 17.5. kello 16.30: Hadrianuksen nimi oli alun perin kirjoitettu englanninkieliseen muotoon Hadrian. Oikaisu 18.5. kello 9.15: Toisin kuin jutussa virheellisesti kerrottiin, kasarmi oli rakennettu 100 vuotta ajanlaskun alun jälkeen eikä 2 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat