Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian Cameron vakuutti taas: ”Kansanäänestystä ei uusita”

EU-neuvoston Donald Tusk tuomitsi Boris Johnsonin Hitler-puheet: ”EU:n ainoa vaihtoehto on poliittinen kaaos.”

Ulkomaat
 
Reuters
Frank Augstein / Reuters
Britannian pääministeri David Cameron puhui tiistaina Lontoossa ekonomistifoorumissa, jossa käsiteltiin kansanäänestystä.
Britannian pääministeri David Cameron puhui tiistaina Lontoossa ekonomistifoorumissa, jossa käsiteltiin kansanäänestystä. Kuva: Frank Augstein / Reuters

Britannian pääministeri David Cameron vakuutti jälleen, että toista kansanäänestystä ei järjestetä maassa siinäkään tapauksessa, että äänestystulos on hyvin tiukka.

Kun vain viisi viikkoa on aikaan kansanäänestykseen, jotkut tiedustelut viittaavat hyvin tasaiseen lopputulokseen kahden vaihtoehdon välillä. Eri tiedustelut ovat tosin antaneet hyvin ristiriitaista tietoa lopputuloksesta.

Britannian eroa EU:sta vaativan itsenäisyyspuolueen johtaja Nigel Farage sanoi haastattelussa, että jos jäsenyyttä kannattava puoli voittaa esimerkiksi niinkin pienellä tuloksella kuin 52-48, niin se merkitsee, että keskustelu jäsenyydestä jatkuu äänestyksen jälkeenkin.

”Mutta jos tulos on kaksi kolmannesta yhtä kolmannesta vastaan, niin silloin peli on selvä”, Farage sanoi.

Cameron vastasi kysyttäessä Faragen kommenteista katsovansa niiden osoittavan, että ei-puoli uskoo jäävänsä keskustelussa alakynteen.

”Kun ihmiset alkavat puhua toisesta äänestyksestä, vaikka ensimmäistäkään ei ole järjestetty, niin se osoittaa pelkoa tappiosta”, Cameron sanoi.

”Minusta asia on täysin selvä. Kansanäänestys on kansanäänestys. Sellaisen mahdollisuus on kerran sukupolvessa, kerran elämässä. Niitä ei järjestetä jatkuvasti.”

Euroopan neuvoston presidentti Donald Tusk otti BBC:n verkkouutisten mukaan tiistaina kantaa ei-puolen johtohahmoihin kuuluvan Boris Johnsonin lausuntoihin, joissa tämä vertasi EU:ta Aadolf Hitlerin pyrkimyksiin saada ehdoton valta-asema Euroopassa.

Tusk ilmaisi kantansa yhteisessä tiedotustilaisuudessa Tanskan pääministerin kanssa.

Tusk sanoi, että hän ei halua antaa neuvoja briteille, koska nämä päättävät kannastaan itse. ”Mutta kun kuulen EU:ta verrattavan Hitleriin, en voi pysyä hiljaa, varsinkin kun vertauksen esittää eräs Britannian valtapuolueen johtohahmoista.”

Tusk sanoi tylyn tosiasian olevan sen, että EU:n ainoa vaihtoehto Euroopassa on kaaos ja paluu kansalliseen itsekkyyteen, mikä voisi johtaa antidemokraattisten voimien voittoon ja historiallisten tapahtumien toistoon.

Johnson on sanonut pysyvänsä lausuntojensa takana ja puoluetoverit ovat puolustaneet häntä. Esimerksiksi alahuoneen puhemies Chris Grayling sanoi, että Johsonin lausunto edustaa historiantuntijan puhetta.

Grayling uskoi, että mitä enemmän Brysselin edustajat osallistuvat Britannian debattiin, sitä paremmin ei-puoli menestyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat