Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n vaaleissa mikään ei ole varmaa

Ulkomaat
 

Reilua tai ei, Yhdysvaltain presidentinvaaleissa puhutaan jo syksystä. Mitä tapahtuu todennäköisessä kisassa Hillary Clinton vastaan Donald Trump?

Demokraatti Bernie Sandersin kannattajat ovat tästä katkeria. Demokraattien puolella esivaalikisa on yhä kesken, ja Sanders saattaa pärjätä hyvin vielä monissa osavaltioissa, kuten Kentuckyssa ja Oregonissa tiistaina. Clintonin suuren etumatkan vuoksi Sandersin on kuitenkin lähes mahdoton saada tätä kiinni.

Tuloksena on jakautunut demokraattipuolue. Clintonin ja Sandersin kannattajat joutuivat viikonloppuna Nevadassa käsirysyyn. Osa Sandersin idealistisista kannattajista uhkaa jäädä marraskuussa kotiin, koska heidän mielestään Clintonin erottaa Trumpista vain yksi Danten helvetin piireistä.

Republikaanien tuleva ehdokas Trump käyttää demokraattien sekaannusta hyväkseen. Hän ylistää Sandersia ja rohkaisee tätä lähtemään vaaleihin riippumattomana ehdokkaana. Tämä merkitsisi Trumpin voittoa.

Republikaanit ovat alkaneet pitkin hampain siirtyä Trumpin taakse. Puolueessa on edelleen väkeä, joka äänestää mieluummin Clintonia tai jää kotiin. Vaalituloksen kannalta ratkaiseva kysymys on, siirtyykö republikaaneista enemmän naisia Clintonin taakse kuin demokraateista duunareita Trumpin taakse – ja missä he asuvat.

Suurin osa Yhdysvaltain osavaltioista on nimittäin luotettavasti republikaanien tai demokraattien leirissä. Presidentistä päätetään muutamissa paikoissa, jotka ovat kiikun kaakun.

Suurin osa mielipidemittauksista ennustaa Clintonille voittoa Trumpista, mutta eivät kaikki. Quinnipiacin yliopiston kyselyn mukaan puntit Clintonin ja Trumpin välillä ovat tasan kolmessa ratkaisevassa osavaltiossa, Floridassa, Pennsylvaniassa ja Ohiossa.

Näissä vaaleissa on opittu se, että aiempien vaalien opit eivät pidä paikkaansa. Voi olla, että Clinton voittaa Trumpin selvästi. Voi olla, että Trump voittaa Clintonin selvästi. Voi olla, että kisa on tiukka. Voi olla, että jotain tapahtuu.

Kokonaiskuva on se, että republikaanien ehdokas vetoaa vihaisiin. Demokraattien puolella valituksi on tulossa se, joka vetoaa tyytyväisiin. Syksyllä nähdään, kumpia on äänestäjien joukossa enemmän.

Mutta se, joka väittää tänään tietävänsä lopputuloksen varmasti, on väärässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat